AcasăNewsOmar Hayssam, de NEGASIT: Nici Politia, nici ANP nu il au in...

Omar Hayssam, de NEGASIT: Nici Politia, nici ANP nu il au in custodie!

Desi a fost adus in Romania inca de saptamana trecuta pentru a raspunde de faptele de terorism pentru care a fost condamnat, nimeni nu pare a sti oficial unde se afla Omar Hayssam.

Omul de afaceri sirian nu s-a prezentat, marti, la Tribunalul Bucuresti, unde a fost citat in procesul in care este acuzat de delapidare, spalare de bani si evaziune fiscala, motiv pentru care procurorii au cerut amanarea procesului, potrivit rtv.net.

Omar Hayssam a lipsit, marti, de la procesul in care urmeaza sa fie judecat intr-un dosar in care este acuzat de delapidare si inselaciune, dupa ce a provocat un prejudiciu de peste 20 de milioane de euro unor banci comerciale de la care a obtinut credite pe mai multe firme, fara a mai returna, insa, imprumuturile.

Omar Hayssam a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in acest dosar, in octombrie 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, de cumnatul sau, Mihai Nasture si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, fiind acuzati de inselaciune si delapidare.

Tribunalul Bucuresti a trimis citatii pe numele lui Omar Hayssam, atat la arestul Politiei Capitalei, cat si la Administratia Nationala a Penitenciarelor, insa reprezentantii ambelor institutii spun ca sirianul condamnat deja pentru terorism, la 20 de ani de inchisoare, nu se afla in custodia lor, desi el a fost adus in tara inca de saptamana trecuta.

Cel mai probabil, noteaza aceeasi sursa, Omar Hayssam se afla in custodia serviciilor secrete, fiind tinut intr-o locatie secreta pentru a da explicatii despre modul in care a reusit sa fuga din Romania, dar si despre implicarea sa in rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, in 2005.

author avatar
Alina Costache
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger