AcasăNewsOmar Hayssam, audiat la DNA

Omar Hayssam, audiat la DNA

Condamnat la 23 de ani si patru luni de inchisoare, sirianul Omar Hayssam a fost chemat din nou, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat.

Decizia de a-l audia pe Hayssam a venit dupa ce sirianul a contestat inca o data decizia data de Curtea de Apel Ploiesti la inceputul lunii februarie.

Acuzat de comiterea mai multor infractiuni, printre care si terorism, Hayssam a disparut din Romania in 2006. A fost condamnat, in lipsa, la 23 de ani de inchisoare si adus in tara abia in iulie 2013, fiind incarcerat la Penitenciarul Margineni.

Hayssam a contestat decizia initiala, iar dosarul sau a ajuns, anul trecut, la Curtea de Apel Ploiesti. Magistratii de aici au analizat separat cele trei dosare instrumentate de procurorii DIICOT si care il vizau pe sirian.

Dupa mai multe termene de judecata, Hayssam a fost condamnat, din nou, la 23 de ani si patru luni de inchisoare.

Magistratii i-au dat 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani din Irak, 16 ani de inchisoare pentru dosarul „Volvo Truck” si trei ani de inchisoare in dosarul „Foresta Nehoiu”.

S-a mentinut pedeapsa cea mai mare, 20 de ani de inchisoare, la care s-a adaugat un spor de trei ani si patru luni. Nici dupa aceasta decizie Hayssam nu a fost multumit, astfel ca sirianul a depus o noua contestatie, iar joi a ajuns pe mana procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie.

author avatar
Cristi Ionita
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger