AcasăNewsOmar Hayssam a fost TRANSFERAT LA PENITENCIAR

Omar Hayssam a fost TRANSFERAT LA PENITENCIAR

Omar Hayssam a fost transferat, marti, intr-un penitenciar, potrivit unui comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, insa autoritatile nu au facut public unde anume.  Hayssam s-a aflat, din 19 iulie – cand a fost adus in Romania, in custodia Politiei Romane,  intr-un centru de retinere si arest preventiv al Politiei, pe baza celor trei mandate emise pe numele lui.

Omar Hayssam a fost mutat din arestul politiei la penitenciar, potrivit unui comunicat remis rtv.net.

„In cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane intr-o unitate din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Reamintim faptul ca, acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., in custodia Politiei Romane, fiind introdus intr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu inchisoare emise pe numele sau. Acesta a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru bancruta frauduloasa in iunie 2010, la 20 de ani inchisoare pentru acte de terorism in octombrie 2012 si la 16 ani inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si asociere in vederea savarsirii de infractiuni in noiembrie 2012”, se arata in comunicatul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Procesul in care Omar Hayssam a fost amanat, marti, pentru data de 31 iulie, din lipsa de procedura, dupa ce sirianul nu s-a prezentat la Tribunalul Bucuresti.

In fata instantei, procurorii au sustinut ca Hayssam a fost citat atat la Arestul Capitalei, cat si la Administratia Nationala a Penitenciarelor, care au sustinut, insa, ca inculpatul nu este in custodia lor.

Purtatorul de cuvant al IGPR, Raluca Seucan, a declarat ca luni a telefonat un grefier si a spus ca vrea sa il citeze pe Hayssam, dar ca nu a fost transmisa nicio citatie. „Aceasta persoana a intrebat daca Omar Hayssam este in Arestul Politiei Capitalei si i s-a raspuns ca nu. Persoana care a sunat a spus ca doreste sa il citeze si i s-a raspuns sa o faca, insa in cele din urma nu s-a transmis nicio citatie”, a aratat Seucan, precizand ca relatii despre persoanele aflate in detentie nu se dau prin telefon, noteaza rtv.net.

Raluca Seucan a mai spus ca Politia Romana nu a afirmat niciodata ca Omar Hayssam s-ar afla in Arestul Politiei Capitalei, ci a comunicat ca este intr-un centru de retinere si arest preventiv al Politiei Romane.

author avatar
Alina Costache
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger