AcasăNewsOmar Hayssam, 100.000 de dolari pentru PD

Omar Hayssam, 100.000 de dolari pentru PD

Pe modelul lansat de Elena Udrea de a comunica pe Facebook din spatele gratiilor, Omar Hayssam si-a facut si el “echipa de aparare”, lansand, ieri, un serial de dezvaluiri despre Traian Basescu. Sirianul condamnat, printre altele, si pentru terorism sustine ca a donat PD echipamente medicale de peste 100.000 de dolari.

Aflat dupa gratii, Omar Hayssam lanseaza acuzatii grave la adresa lui Traian Basescu si a apropiatilor acestuia

Sponsorizarea a fost facuta la  solicitarea lui Mohamad Yassin si cu un scop precis. In schimbul sprijinului financiar acordat PD in campanii, Traian Basescu ”ar fi dispus sa intervina” pentru a ”rezolva” dosarul penal al lui Hayssam.

Contrabanda i-a unit

”Echipa de aparare” a lui Omar Hayssam a postat pe Facebook un mesaj intitulat ”Machiavelism – Traian Basescu si aghiotantul sau”, in care vorbeste despre imprejurarile in care l-a cunoscut pe Mohamad Yassin si despre relatiile acestuia cu Traian Basescu. Omar hayssam sustine ca de-a lungul timpului a primit direct si indirect ”amenintari cu iz politic”, carora nu le-a dat importanta, iar in 2 noiembrie 2004, in plina campanie electorala, la firma sa si la birourile unor apropiati de-ai sai au fost facute perchezitii. Potrivit acestuia, la o zi de la descinderi in biroul sau si-a facut aparitia Mohamad Yassin, pe care nu il cunostea si care s-a prezentat ca fiind vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, acesta spunandu-i ca are cunostinta de descinderile care l-au vizat. ”Astfel, Mohamad Yassin si-a folosit pozitia ca paravan, erijandu-se intr-un aparator al cetateniilor de origine araba. Mi-a spus ca in baza declaratiilor mi se pregateste un dosar mare. Mohamad Yassin s-a oferit sa ma ajute sa imi rezolv problema cu acest dosar, sustinand ca il cunoaste pe Traian Basescu, care ar fi dispus sa intervina dupa ce va fi ales presedinte. Mi-a povestit ca il cunoaste pe Traian Basescu de mult timp, de cand era capitan de vas si ca de fapt Basescu se cunoaste cu tatal lui, care lucra in portul Tartous din Siria si a lucrat cu acesta in operatiuni de contrabanda cu tigari, bauturi si altele, iar atunci cand Basescu avea curse pe vapor inspre Siria, ii dadea marfa pe care o avea, apoi lua alta marfa la schimb. Astfel s-au desfasurat relatiile intre Mohamad Yassin si Traian Basescu”, se mai arata in mesajul postat pe Facebook de ”echipa de aparare” a lui Hayssam.

“Mohamad Yassin discuta zilnic cu Basescu”

Acesta mai sustine ca, pentru a parea credibil, Mohamad Yassin i-a divulgat detalii despre relatia sa cu Traian Basescu si i-a cerut sa renunte la PSD si sa se alature PD, partid pe care sa il finanteze in campaniile electorale. ”Mi-a spus (Mohamad Yassin -n.r.) ca in perioada in care era primarul Bucurestiului i-a dat cateva imobile si spatii comerciale, printre care casa si sediul biroului lui din strada Comana, nr.19, sector 1, si un spatiu comercial cu o suprafata de 580 metri patrati pe Calea Grivitei, la nr. 198-200, sector 1. Mohamad Yassin mi-a cerut sa renunt la calitatea mea de membru PSD si sa ma alatur PD, sa-l sprijin financiar in campaniile electorale”, mai arata sirianul. Acesta sustine ca a inceput sa se intalneasca zilnic cu Mohamad Yassin, in prezenta lui Mohamed Munaf, si ca Yassin ”se plangea mereu ca in partid nu sunt bani si ca el si-a cheltuit toti banii sprijinind partidul si alegerile”. ”Discuta cu Basescu la telefon zilnic, in fata mea. Acesta discuta, de asemenea, cu Elena Udrea si cu Emil Boc si era evident ca avea legaturi puternice cu acestia. Am decis sa donez PD-ului echipamente medicale in valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achizitionat aceste echipamente si le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector 1, eu impreuna cu Mohamed Munaf si Mohamad Yassin. Acolo ne-am intalnit cu George Albu, caruia i-am spus ca aceasta este o donatie pentru partid. Acesta mi-a multumit si i-a dat soferului camionului o adresa din Targoviste, spunandu-i sa duca echipamantele medicale la acea adresa. Am plecat desigur fara nicio chitanta, ca de fiecare data”, se mai arata in mesaj. Reamintim ca medicul Mohamad Yassin a fost arestat, dupa ce ar fi cerut doua milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea a lui Omar Hayssam.

 

author avatar
Andrei Coman
480 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger