AcasăNewsOM 4/ Sunt anunțate noi măsuri ce vizează persoanele peste 65 de...

OM 4/ Sunt anunțate noi măsuri ce vizează persoanele peste 65 de ani. Ce pot face între orele 20-21 (VIDEO)

Marcel Vela a dat citire, duminică seara, noilor decizii cuprinse în Ordonanța Militară numărul 4.

Mare parte din acestea vizează categoria de persoane de peste 65 de ani. Români care, mai nou, au parte de restricții mai puțin aspre, în opinia multora. Și anume este vorba despre deplasări de ordin medical, pe care le pot face în mod excepțional în afara intervalului 11-13, cum se întâmplase până acum. „Am clarificat cu privire la circulația persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani un interval orar în care pot să își rezolve și problemele de natură medicală – precum ar fi tratamente oncologice planificate, dializă – deplasări care se pot face folosind mijloace proprii sau ale familiilor, susținătorilor (…) în intervalul orar normal și după ora 13 și înainte de ora 11, adica pe întreaga perioadă a zilei”, a anunțat liberalul aflat în fruntea MAI.

Totodată, Marcel Vela a explicat că se va permite ca persoanele peste 65 de ani să iasă din case „și în intervalul orar 20-21”, pentru a plimba animalele de companie. Caz în care nu au nevoie să completeze declarația pe proprie răspundere.

Nu în ultimul rând, ministrul de Interne a adus în discuție faptul că se are în vedere ca „între 11-13” operatorii economici care vând produse alimentare și sanitare „să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în aceste spații comerciale”.

author avatar
Cristina Stefan
449 afisari

1 COMENTARIU

  1. Este laudabila orientarea lui Vela !
    Asta inseamna ca a inteles si el cine vor fi cei ce vor supravietui,in ciuda tuturor spalatilor la creier, in frunte cu cercel, rafila, arafat, mihai gadea, mircea badea & co…….
    Si, daca va fi nevoie, tot seniorii vor asigura perpetuarea speciei, fiindca in aceasta actiune nu e nevoie de proteza dentara ci de altceva, ceea ce altii nu au, fiindu-le arsa de radiatiile de le telefoane !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger