AcasăNewsOltenia, noua "vaca de muls" a "baietilor destepti"

Oltenia, noua „vaca de muls” a „baietilor destepti”

Termocentrala Turceni, cea mai mare din Romania, asigura 10% din necesarul de energie al tarii

O companie uriasa pentru productia de energie electrica se va infiinta in Oltenia. ”Baietii destepti” ar trebui sa contracteze rapid curent  ieftin, deoarece colosul energetic va fi vandut strainilor pana la sfarsitul acestui an.

Termocentrala Turceni, cea mai mare din Romania, asigura 10% din necesarul de energie al tarii

Consiliul Concurentei a autorizat ieri concentrarea economica ce se va realiza prin infiintarea Complexului Energetic Oltenia SA. Asceasta mega-companie de electricitate va fi rezultatul fuziunii dintre termocentralele de la Craiova, Rovinari si Turceni, precum si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) S.A. Primele trei produc si furnizeaza energie electrica, iar SNLO extrage si vinde lignit.

La ordinele FMI

Statul va infiinta un alt mega-complex energetic in Hunedoara, format din termocentralele Paroseni, Mintia si minele viabile ale Companiei Nationale a Huilei. Infiintarea celor doua complexe a fost recomandata (a se citi ordonata) de FMI, care le vrea privatizate inca in acest an. Drept urmare, ”baietii destepti” din energie au la dispozitie destul de putin timp pentru a contracta energie cu 220 lei/megawatt ora (tarif termo) ca sa o revanda cu 350 lei/megawatt ora (pret OPCOM). Dar este posibil ca printre cumparatorii acestorcomplexe sa se numere chiar unii dintre acesti ”baieti”, adica Alro Slatina, Luxten Lightining, Energy Holding, etc.

author avatar
Arpad Dobre
569 afisari

1 COMENTARIU

  1. Avem de vânzare următoarele:
    – guvernul României;
    – câteva partide minoritare care hotărăsc pentru majoritate;
    – 7/8 din Parlament;
    – temperaturile minime de la Întorsura Buzăului;
    – incompetența unor șefi de ministere, numiți pe criterii politice;
    – biografia romanțată a lui Victor Ponta;
    – România, în totalite, ce a mai rămas din ea, inclusiv latrinele țăranilor, din fundul curților, din satele unde s-au făcut parcuri și săli de sport, nu canalizare.
    Așteptăm FMI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger