AcasăNewsOltean: "Referendumul pentru modificarea Constitutiei ar putea fi simultan cu localele si...

Oltean: „Referendumul pentru modificarea Constitutiei ar putea fi simultan cu localele si generalele”

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirma ca referendumul pentru modificarea Constitutiei ar putea fi organizat odata cu alegerile locale si parlamentare, daca si opozitia este de acord.

El a precizat ca PDL va sustine categoric angajamentul presedintelui si necesitatea revizuirii Constitutiei. „Noi si partidele aflate in arcul guvernamental vom face tot ce este posibil pentru a sustine demersul ca Romania sa fie parte a acordului interguvernamental”, a spus Oltean, citat de ziarul Ring.

Intrebat cat de mari sunt sansele ca in 2012 sa fie realizata revizuirea Constitutiei, Oltean a raspuns: „Daca pana in 31 decembrie 2012, care este termenul final la care fiecare tara va trebui sa faca dovada ca a subscris acordului prin inscrierea in Legea fundamentala a acestor angajamente, va dati seama ca pana in aprilie-mai, cel tarziu, noi va trebui sa avem un draft al revizuirii Constitutiei. In opinia mea, intr-o varianta extrem de optimista, cred ca am putea organiza referendumul pentru modificarea Constitutiei odata cu alegerile locale si parlamentare, ca sa nu aducem poporul de doua ori la urne. Deci, la sfarsitul lunii noiembrie cred ca va exista aceasta posibilitate, evident daca si opozitia subscrie, pentru ca fara opozitie suntem lipsiti de posibilitatea de a realiza revizuirea Constitutiei”.

Presedintele Traian Basescu a invitat presedintii partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament la Palatul Cotroceni, miercuri, la o discutii pe tema concluziilor Consiliului European din 8-9 decembrie. Traian Basescu preciza ca este nevoie de o dezbatere importanta a deciziei, la nivelul intregii societati.

Mandatul cu care PDL se va prezenta la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu prevede revizuirea rapida a Constitutiei prin preluarea cerintelor economice discutate la nivelul UE si reducerea numarului de parlamentari, cu referendum organizat in aprilie, a afirmat premierul Emil Boc.

author avatar
Ciprian Purice
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger