AcasăNewsOltean: "Raed Arafat ar trebui sa demisioneze daca nu sustine Legea Sanatatii!"

Oltean: „Raed Arafat ar trebui sa demisioneze daca nu sustine Legea Sanatatii!”

Liderul PDL Ioan Oltean sustine, potrivit RFI, ca Raed Arafat ar trebui sa-si dea demisia din functia de subsecretar de stat la Sanatate daca nu sustine Guvernul in privinta Legii sanatatii, deputatul democrat-liberal adaugand ca actul normativ nu ar trebui adoptat prin asumarea raspunderii.

Intrebat daca eventuala demisie a subsecretarului de stat Raed Arafat ar fi o pierdere sau mai degraba un pas inainte, Oltean a raspuns: „Domnul Arafat este subsecretar de stat si in consecinta este membru al actualei guvernari. In aceasta calitate, domnia sa nu poate exprima opinii contrare politicii guvernamentale. Este inadmisibila o asemenea atitudine! Daca are asemenea opinii, daca domnia sa nu este de acord cu modul in care Guvernul gandeste reforma in domeniul sanatatii si in speta legea sanatatii, singura solutie este sa-si dea demisia si sa plece si pe urma, in aceasta calitate independenta de Guvern, poate sa-si exprime pozitii personale”.

El a tinut sa precizeze ca ii recunoaste meritele in infiintarea SMURD. „Noi ii recunoastem meritele deosebite in infiintarea SMURD, in consolidarea acestei activitati, dar in acelasi timp consideram ca domnia sa este un reprezentant al puterii actuale si in consecinta, trebuie sa actioneze in sensul puterii si nu in opozitie cu aceasta”, a spus Ioan Oltean, citat de RFI.

Intrebat daca Legea ar trebui asumata de Guvern, liderul PDL a raspuns: „Nu, personal, cred ca aceasta lege, dupa dezbaterea publica va trebui sa parcurga procedurile parlamentare, intr-o dezbatere parlamentara. Importanta actului normativ este foarte mare, actul in sine afecteaza milioane si milioane de oameni. Deci in opinia mea, Guvernul nu ar trebui sa-si asume raspunderea pe acest act normativ, ci sa foloseasca procedurile parlamentare obisnuite”.

Raed Arafat

Raed Arafat si presedintele Traian Basescu au avut un schimb de replici luni seara, la Realitatea TV. Subsecretarul de stat si-a prezentat obiectiile fata de legea sanatatii, moment in care seful statului a intervenit telefonic, pentru a-l critica pe Arafat, din cauza ca nu-si prezinta punctul de vedere in cadrul dezbaterilor, ci in presa. Raed Arafat a replicat ca i s-a blocat accesul la discutii. Fondatorul SMURD a declarat apoi ca va anunta marti daca isi va da sau nu demisia din Ministerul Sanatatii.

Presedintele Traian Basescu i-a spus subsecretarului de stat Raed Arafat, intr-o emisiune la care a intervenit telefonic, ca cea mai corecta abordare este sa-i prezinte ministrului Sanatatii observatiile sale si nu sa creeze „o psihoza publica”, respectiv ca guvernul ar vrea sa distruga sistemul de ambulanta, sa-l dea „la niste golani privati”.

Presedintele Traian Basescu a intervenit, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, la care invitat era subsecretarul de stat Raed Arafat, replicand nemultumirilor exprimate de acesta din urma legate de proiectul noii legi a sanatatii. Seful statului si subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii au avut un schimb de replici in emisiune.

Adresandu-se lui Arafat, Basescu l-a intrebat daca, intr-o discutie avuta, nu l-a rugat ca orice observatie pe care o are pe tema serviciilor de urgenta sa o inainteze si sa contribuie cu aceasta la noua lege, subsecretarul de stat raspunzand afirmativ si mentionand ca a facut acest lucru. Basescu a adaugat ca acesta a fost si motivul pentru care i-a telefonat, Arafat aproband ca aceasta a fost discutia.

Basescu a continuat intreband care este atunci „contributia” lui Arafat. „Un scandal public si dezinformarea populatiei?”, a adaugat el, Arafat respingand aceasta varianta. Seful statului a citit apoi un articol din proiectul noii legi a sanatatii, mentionand ca „asistenta medicala de urgenta se asigura gratuit tuturor pacientilor, indiferent de statutul de asigurat al acestora”.

Presedintele a mai declarat, luni, la Realitatea TV, ca ar fi „o mare greseala” ca noua lege a sanatatii sa treaca prin asumarea raspunderii Guvernului, apreciind ca textul legislativ trebuie dezbatut in Parlament, iar inainte de aceasta trebuie „dezbatut public cu buna credinta”.

Ministrul Ritli Ladislau a declarat, marti, intrebat despre o eventuala demisie a lui Raed Arafat, ca va fi decizia subsecretarului de stat, pe care o va respecta, precizand ca acesta si-a exprimat de mai multe ori ingrijorarea privind Urgenta, ca a incercat sa il linisteasca, dar nu a reusit.

author avatar
Ciprian Purice
432 afisari

19 COMENTARII

  1. du-te invartindu-te tarane… dati profesionistii afara sa vina analfabetii vostri… ca igas de la costelo.srl, ialomitianul si altii ca ei… nu v-ar mai muri multi inainte!!!

  2. Ne nelu esti si prost si fudul. Cum poti sa ceri demisia omului care a infiintat SMURD-ul in Romania? V-a luat Dumnezeu mintile (daca ati avut vreodata) la toti PDL-istii, in frunte cu marinarul chior.Plecati odata cu USL cu tot.

  3. si gunoiulm asta de Oltean se manifesta ca Basescu: „cine nu-i ca noi sa dispara”. Ooooo sa vina ziua aia cind dispareti voi,abia astept sa „scalpez” un PD-list

  4. respect pentru raed arafat ca si-a dat singur demisia, dar este indamisibil ceea ce se intampla.cum sa fie posibil asa ceva, basescu asta pe toti ii da la o parte cum nu mai tii cu el.

  5. Ok,poate ca domnului Arafat nu-i convin schimbaril propuse de noua lege, insa nu era mai normal sa discute acest lucru cu intr-un cerc restrans, si nu la tv? Dar asa e la noi..iesim in vazul lumii si ne spunem pasurile fara sa ne gandim la consecinte..Cred ca cea mai buna solutie era sa dezbata problema cu calm si sa se vina cu propuneri intr-un cadru inchis, nu sa se iasa pe post si sa se critice noua lege..Ceea ce a facut domnul Arafat este din punctul meu de vedere lipsa de respect fata de cei care l-au sustinut sa ajunga acolo unde este..

  6. vii se pare normal sa isi dea demisia, pentru ca basescu asta cum nu ii convone ceva gata te da la o parte , nu mi se pare normal, asa ceva nu se face.lasa bai ca omu sa isi faca treaba asa e normal,….dar la noi la ce face basescu nu e normal.

  7. Ok,poate ca domnului Arafat nu-i convin schimbaril propuse de noua lege, insa nu era mai normal sa discute acest lucru cu intr-un cerc restrans, si nu la tv? Dar asa e la noi..iesim in vazul lumii si ne spunem pasurile fara sa ne gandim la consecinte..Cred ca cea mai buna solutie era sa dezbata problema cu calm si sa se vina cu propuneri intr-un cadru inchis, nu sa se iasa pe post si sa se critice noua lege..Ceea ce a facut domnul Arafat este din punctul meu de vedere lipsa de respect fata de cei care l-au sustinut sa ajunga acolo unde este..

  8. De ce sa incarcam aparatul de stat cu cheltuilei mari, cand exista oameni dispusi sa cheltuie din buzunarul lor in sistemul privat. Sectorul privat este cel care practic ajuta cel mai mult economia tarii, asa ca este importanta sustinerea acestuia. In acest sens, personal, vad privatizarea unora din serviciile medicale cu ochii buni..o parte din cheltuieli nu se vor mai face de catre stat, urmand ca banii economisiti sa fie directionati pentru alte scopri (de exemplu salarii..sau crearea unor noi locuri de munca..). Asadar, trebuie sa spun ca in tot acest conflict ii tin partea domnului presedinte..Cine are ochi sa vada, va observa plauzibilitatea argumentelor aduse de asta in sustinerea noii legi..

  9. cum se poate ca acest om sa demisioneze, cadn el singurul lucru care l-a facut este sa aibe grija de oameni, nu ca basescu sa isi bata joc de noi, nu este normal ce se intampla.

  10. jos palaria in fata lui raed arafat, pentru ca si-a dat singur demisia din cauza unuia care ne conduce tara cum ne-o conduce, jalnic unde se ajunge cu sanatatea.

  11. toti nu ati stiut cum sa il faceti sa isi dea demisia, nu mi se pare noramal sa faceti in asa fel incat sa scapati de un om, ca nu va mai convine voua ca nu mai este de partea lui base, este jalnic ceea ce faceti.

  12. de ce sa sustina o asemenea lege nu este normal, basescuu asta numai sa scape de oamenii stie, daca acestia nu sunt de partea lui, mi se pare groaznic ce face basescu asta isi bate joc de noi.

  13. Dl. Arafat face parte din actuala guvernare,iar in aceste conditii nu ar trebui sa sustina un punct de vedere opus politicii guvernamentale. Iar astfel de discutii trebuie purtate in interior, nu aduse la cunostinta in fata intregii populatii.

  14. Presedintele Traian Basescu incearca doar sa scoata in evidenta punctele importante din acest proiect de lege si nu trebuie sa fi medic ca sa iti dai seama ca in momentul actual exista putine ambulante, iar prin privatizare va creste numarul acestora, implicit vor creste si sansele de a ajunge mai repede la cei care au nevoie de ajutor.

  15. Acest subiect a fost amplificat fara rost de presa din Romania. Nimeni nu se indoieste de munca depusa de dl. Arafat, dar in conditiile actuale avem nevoie de o reforma in cadrul sanatatii, iar proiectul de lege poate conduce la o administrare mult mai buna a sistemului sanitar.

  16. Sistemul sanitar a fost intotdeuna un punct slab in Romania, iar in acest moment avem un proiect de lege care a fost elaborat de oameni competenti ce au reusit sa propuna o rezolvare pentru problemele din sistemul de sanatate si ar fi pacat sa nu se realizeze din cauza unor oameni care isi vad doar propriul interes.

  17. Privatizatizarea sistemului de sanatate este un lucru foarte benefic care va rezolva una din problemele grave ale sistemului sanitar,aceea a numarului mic de ambulante. Aceasta strategie este practicata si in celelalte tari europene, care au un sistem sanitar cu mult inaintea noastra. Eu sustin legea deoarece cred ca are sanse reale sa puna sistemul sanitar pe linia de plutire.

  18. OLTEAN este degeaba printre noi
    „brinzar” maninca cu ceapa tot ce vede
    habar nu are ce inseamna sanatate

  19. Mai oameni buni in spatele acestei afaceri sunt oameni cu functii „smecherii” domnilor nu un simplu Administrator care toat lumea crede k el e direcctor si Patron.Gresit ala e doar un „PION”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger