AcasăNewsOltean: "Emil Boc, cele mai mari sanse la Primaria Clujului"

Oltean: „Emil Boc, cele mai mari sanse la Primaria Clujului”

Ioan Oltean

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, ca, în opinia sa, în situatia în care presedintele PDL, Emil Boc, ar accepta sa candideze la Primaria Cluj-Napoca, partidul ar avea cele mai mari sanse sa câstige alegerile pentru fotoliul de primar în aceasta localitate.

Ioan Oltean

Ioan Oltean a fost întrebat, într-o conferinta de presa, daca fostul premier Emil Boc ar putea candida la Primaria Cluj-Napoca si cu ce sanse. „Eu cred ca Emil Boc ar putea sa câstige Primaria Cluj daca, evident, va accepta sa candideze. Deocamdata, el abia a fost dezrobit de aceasta sarcina de prim-ministru. Este presedintele partidului. Va trebui sa gândim, în ce priveste Clujul, o strategie speciala, iar el va fi artizanul principal al acestei strategii. Clujul a fost, este un important punct politic pentru noi si nu vom putea sa-l tratam cu indiferenta. Va trebui sa gasim mijloace prin care sa recâstigam ceea ce am pierdut acolo”, a spus Oltean.

Întrebat daca PDL ar avea cele mai mari sanse sa câstige Primaria Cluj-Napoca daca ar candida Emil Boc, Oltean a spus: „Eu cred ca da. Nu s-a discutat acest lucru, dar eu cred ca, în momentul acesta, omul cu cele mai mari sanse la Primaria Clujului din partea PDL ar fi Emil Boc”.

Oltean a declarat, de altfel, ca tine sa îi multumeasca lui Emil Boc si echipei sale care, mai bine de doi ani, au facut eforturi, pe care el le-a catalogat drept „supranaturale”, pentru a administra România.

„Au facut eforturi supranaturale. Au demarat o reforma care nu a fost niciodata în România si au reusit în conditii extraordinar de grele, în plan national, european si international, si cu o opozitie ostila si distructiva sa stabilizeze economia României, sa revina România la o credibilitate europeana, sa mentina somajul sub media europeana, sa mentina raportul leu – dolar într-un raport echilibrat. Acestea sunt câteva din realizarile Guvernului Boc”, a spus Oltean.

Secretarul general al PDL a afirmat ca nu poate decât sa îi multumeasca lui Emil Boc în numele partidului, al sau personal, si celor care l-au însotit pe tot parcursul guvernarii cabinetului. „Nu pot decât sa aprecieze modul în care ministrii performanti ai Guvernului Boc au acceptat un nou proiect politic al PDL care, trebuie sa recunoastem, a suprins pe toata lumea”, a adaugat Oltean.

De altfel, întrebat ce sfat i-ar da noului premier, Mihai Razvan Ungureanu, Ioan Oltean a spus: „Sa fie pe aceeasi linie corecta si cinstita si intransigenta pe care a fost Emil Boc”.  Boc a depus, luni, mandatul Guvernului la Presedintie si Parlament, iar joi presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire în functie pentru Cabinetul condus de premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Prim-vicepresedintele PDL Cluj, Alexandru Coroian, a declarat, luni, ca filiala ar sustine „neconditionat” o eventuala candidatura a lui Emil Boc la Primaria Cluj-Napoca, în cazul în care el ar decide sa candideze pentru functia de primar, întrucât este „un simbol” al orasului.

La rândul sau, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a sustinut ca PDL va trebui sa ia în calcul orice candidatura care are sanse sa câstige Primaria Cluj-Napoca, inclusiv pe cea a lui Emil Boc, si s-a declarat convins ca filiala va lua cea mai buna decizie.

Liderul PDL, fostul premier Emil Boc spunea ca nu s-a gândit sa revina la conducerea Primariei Cluj-Napoca, dar a aratat ca orasul i-a ramas drag si ca „acasa este acasa întotdeauna”.

„Nu m-am gândit la acest lucru. Evident, Clujul îmi este drag, pentru ca nicaieri nu te simti mai bine ca acasa, dar Clujul are primar si vom merge mai departe. Avem o decizie în partid conform careia fiecare candideaza pe pozitiile pe care le are, dar acasa este acasa întotdeauna”, a spus Boc, luni, la postul public de televiziune.

author avatar
Ciprian Purice
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger