AcasăNewsOltean: "Crin Antonescu e rupt de realitate, dorinta de a ajunge presedinte...

Oltean: „Crin Antonescu e rupt de realitate, dorinta de a ajunge presedinte i-a luat mintile!”

Ioan Oltean

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, ca liderul PNL, Crin Antonescu, este „rupt de realitate” si ca dorinta de a ajunge presedinte al României „i-a luat mintile”.

Ioan Oltean

„Am vazut si am luat act de atitudinea extrem de respingatoare a domnului Crin Antonescu fata de solicitarea presedintelui României ca opozitia sa îsi reia locul în Parlamentul României, acolo unde este adevaratul ei loc.

Am ramas stupefiat ca un om care se doreste a fi viitorul presedinte al României poate sa respinga cu atât de multa îndârjire si rautate orice invitatie la dialog între putere si opozitie, între institutiile statului si ca neaga rolul democratic a doua institutii fundamentale, Parlamentul si Presedintia”, a spus Oltean.

Ioan Oltean a citat apoi din afirmatiile lui Crin Antonescu, care ar fi spus: „Sa îi roage pe ai lui pentru ca noi suntem mai convinsi pe zi ce trece ca nu exista alta formula pentru situatia politica din România, ori noi, ori ei”.”Dupa un consacrat principiu comunist, cine nu e cu noi, e împotriva noastra. Cam asa s-ar putea traduce aceste afirmatii ale lui Crin Antonescu pe întelesul tuturor, adica cine nu e cu el si cu USL e împotriva lor. E un atac virulent la adresa democratiei. Dupa 22 de ani de reforma, de evolutie politica româneasca pozitiva, nu am putut sa cred ca un om politic de anvergura lui Crin Antonescu, un potential candidat la functia de presedinte, un om ce se crede presedinte al României, poate sa foloseasca o asemenea expresie. Cred, cu certitudine, ca este rupt de realitate, ca dorinta de a ajunge într-o functie atât de înalta ca cea de presedinte al României i-a luat mintile si ca refuza sa creada ca democratia presupune dialog, respect fata de putere, fata de opozitie si fata de institutiile fundamentale ale statului”, a spus Oltean, comentând afirmatiile lui Antonescu.

Crin Antonescu

Oltean a spus ca un asemenea mod de a privi lucrurile este „pagubos si daunator” pentru societatea româneasca si pentru democratia româneasca.

„PDL respinde ferm un asemenea mod de a vedea lucrurile, de a trata democratia si crede cu fermitate ca doar dialogul politic este singura modalitate prin care se pot depasi neajunsurile în care astazi a ajuns relatia între putere si opozitie. Cred ca opozitia trebuie sa renunte la acest protest parlamentar denumit greva, sa se aseze din nou pe bancile Parlamentului, ca liderii politici ai opozitiei si ai puterii sa se aseze la masa dialogului pentru a identifica acele cai pentru ca dialogul sa primeze si România sa faca dovada ca este un stat democratic, iar opozitia ca este în stare sa se mentina în Parlament si într-un dialog constitutional cu puterea”, a declarat el.

Oltean a afirmat ca orice fel de alta formula care vizeaza continuarea grevei parlamentare sau încercarea opozitiei de a „santaja” puterea sau conditionarea prezentei în Parlament de anumite decizii ale puterii sunt nedemocratice si PDL le respinge.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca rugamintea adresata de catre presedintele Traian Basescu opozitiei de a reveni la lucrarile Parlamentului reprezinta o „ipocrizie jenanta si penibila:, el aratând ca cu „de-astea” i-a pacalit seful statului pe români de doua ori.

author avatar
Ciprian Purice
136 afisari

2 COMENTARII

  1. Domnule Olteanu sunteti toti rupti de realitate din pacate,intrebarea este; noi cu cine votam?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger