AcasăNewsOltchim, "greu de privatizat"

Oltchim, „greu de privatizat”

Combinatul Oltchim va fi scos la vanzare de stat la sfarsitul lunii mai, dar chiar si oficialii se indoiesc de reusita privatizarii companiei. Valoarea de piata a combinatului chimic este, teoretic,  de aproximativ 300 de milioane de euro, dar practic, este egala cu zero, fara materia prima de la Arpechim, aflat in proprietatea Petrom.

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Florin Vladan, s-a declarat sceptic fata de succesul vanzarii Oltchim.  ”Privatizarea Oltchim va fi una foarte dificila, pentru ca societatea nu este profitabila”, a afirmat ieri Vladan. Si, adaugam noi, combinatul are si datorii de 135 de milioane de euro, e drept, transformate de stat in actiuni.

Seful OPSPI, Florin Vladan, se indoieste ca Oltchim ar putea fi vanduta cu succes

Ministerul Economiei detine la Olchim 54,8% din capitalul social, pe care il scoate la vanzare in intregime pe 31 mai 2012, asa cum a cerut FMI. Potrivit unui document oficial, patru companii din Romania, Rusia, Emiratele Arabe Unite si Germania si-au exprimat interesul pentru Oltchim, in principal datorita infrastructurii, si potentialului. Acelasi document oficial releva ca, teoretic, valoarea de piata a combinatului chimic este de circa 300 de milioane de euro. Problema este ca valoarea reala a Oltchim tinde spre zero, deoarece cam atat valoreaza combinatul fara materia prima de la rafinaria Arpechim (inchisa in prezent), aflata in proprietatea Petrom.

Chinezii si japonezii, cu ochii pe Rovinari

Ministerul Economiei a primit doua oferte pentru participarea la constructia unui grup de productie a energiei in valoare de 900 milioane de euro la Complexul Energetic Rovinari. Oferta a venit din partea companiilor Marubeni Corporation din Japonia si China Huadian Engineering.  Noul grup ar urma sa aiba o capacitate instalata de 500 MW.

author avatar
Arpad Dobre
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger