AcasăNewsOltchim, fortata sa intre in insolventa

Oltchim, fortata sa intre in insolventa

Politicianul Dan Diaconescu spera sa dea o lovitura de imagine in viitoarea campanie electorala cu preluarea Oltchim, dar combinatul ar putea intra in insolventa din cauza datoriilor imense.

Vanzarea  a 54% din actiunile combinatului chimic Oltchim, televizata „in direct si exclusiv” la mai toate posturile tv, a fost considerata prima licitatie „live” din Romania (desi ceva asemanator a mai avut loc si pe vremea ministeriatului lui Dan Matei Agathon la Turism).

Inters din partea TISE

Ministrul Daniel Chitoiu sustine ca rusii de la TISE se arata in continuare interesati de Oltchim

Mai toata lumea  remarcat lipsa investitorilor pe care-i astepta statul: rusii de la Gazprom, sau cei de la TISE, asa cum spunea ministrul Economiei, Daniel Chitoiu. El a precizat ca aceasta firma ruseasca s-a aratat interesata de preluarea  Oltchim inca din primavara, cand a trimis o oferta neangajanta. Chitoiu sustine ca, in cazul in care Diaconescu nu depune suma la care si-a adjudecat Oltchim (circa 45 de milioane de euro), reprezentantii TISE ar fi interesati de reluarea licitatiei.  Problema este ca Oltchim are datorii de circa 400 de milioane de euro si niciun ofertant nu a dorit sa le achite decat  in proportie de cel mult 10%.  Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, acesta este si motivul pentru care Oltchim va fi obligata de catre creditori sa intre in insolventa, Electrica  avand de recuperat peste 150 de milioane de euro.

Diaconescu, asteptat de azi cu banii

Dan Diaconescu este asteptat azi la sediul Ministerului Economiei, pentru semnarea contractului de preluare a Oltchim. Analistii sustin ca privatizarea efectiva a combinatului ar putea dura insa luni in sir, ceea ce-i va fi de folos politicianului PP-DD, care ar putea avea ca mesaj electoral „Oltchim, din nou pamant romanesc”. Problema este ca, intre timp, ar putea fi executat silit de Electrica.

author avatar
Arpad Dobre
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger