AcasăNewsOltchim, falimentata de firmele-capusa ale fostei conduceri

Oltchim, falimentata de firmele-capusa ale fostei conduceri

Administratorul judiciar al Oltchim acuza fosta conducere a combinatului valcean ca a falimentat compania de stat cu buna stiinta, prin firme-capusa care cumparau produse petrochimice sub pretul de productie.

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorului judiciar al combinatului, cauzele intrarii in insolventa (practic, faliment) ale Oltchim sunt investitiile complet paguboase, vanzarile in pierdere catre firme controlate de fosta conducere, precum si salarii nejustificate pentru manageri.

Constantin Roibu este acuzat de dezastrul economic in care a ajuns Oltchim

Oltchim a fost devalizata, prin intermediul a sapte companii (unele fiind inregistrate in Cipru sau in alte paradisuri fiscale), care cumparau produse petrochimice sub pretul de productie. Potrivit administratorului judiciar, in perioada 2009-2012, echipa manageriala, condusa atunci de director general Constantin Roibu (care a demisionat anul trecut), a facut investitii paguboase de aproape 400 de milioane de lei. In plus, in 2009, cheltuielile medii cu salariile brute au fost de 74 milioane lei, iar in 2012, de 111 milioane lei, desi pierderea neta a Oltchim a fost de peste 200 milioane lei pe an.

author avatar
Arpad Dobre
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger