AcasăNewsOltchim, administrat special pentru firme din Rusia

Oltchim, administrat special pentru firme din Rusia

Ministerul Economiei trebuie sa pregateasca strategia de administrare speciala pentru Oltchim. Autoritatile au in vedere anularea licitatiei castigate de Dan Diaconescu. Rusii de la TISE sunt agreati pentru preluarea Oltchim.

Ambasadorul Oleg Malginov pare sa faca lobby pentru preluarea Oltchim de firme rusesti

In vreme ce Dan Diaconescu anunta ieri victorios pe Aeroportul Henri Coanda ca a facut rost de bani pentru cumpararea Oltchim, la  Ministerul Economiei era primit si intretinut cu cafele si conversatie ambasadorul Rusiei.

Ezitari

Aceasta vizita mai mult sau mai putin asteptata survine in contextul in care Dan Diaconescu, desi a castigat licitatia pentru Oltchim, a devenit ezitant si a inceput sa ceara „pe mama si pe tata” de la Guvern (salarii pentru angajati,  anulari de datorii etc.). Intelegand ca teleastul a devenit ezitant,  premierul Victor Ponta a reluat ideea privatizarii Oltchim prin firma ruseasca TISE, care s-a aratat interesata in primavara de preluarea combinatului valcean,  dar nu a participat la recenta licitatie. Autoritatile sustin ca „mai multe firme din Rusia”  si-ar fi exprimat interesul pentru Oltchim, dar licitatia a venit prea „din scurt”. Intre timp, a castigat tocmai cel care nu era „in carti” , Dan Diaconescu, si trebuia sa fie luate masuri.

Contramasuri

Ca sa dreaga busuiocul, partile care conteaza au inceput demersurile specifice fiecareia. Autoinvitat, ambasadorul rus Oleg Malginov a fost primit la Ministerul Economiei, iar premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Daniel Chitoiu sa pregateasca de luni, 1 octombrie, tot ceea ce este necesar pentru trecerea Oltchim in administrare speciala, prin ajutor financiar de urgenta. Concluzii: licitatia va fi anulata , Dan Diaconescu va castiga electoratul suparat pe USL, combinatul Oltchim va fi preluat de rusi. Urmeaza CFR Marfa, poate cu mai putin circ…

author avatar
Arpad Dobre
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger