AcasăNewsOlimpicii romani la matematica se intorc cu sase medalii de la o...

Olimpicii romani la matematica se intorc cu sase medalii de la o competitie din Thailanda

Cum saptamana a inceput cu vesti frumoase despre mai multi liceeni romani care au revenit in tara cu o multime de medalii de la o competitie desfasurata in Rusia, joi aflam o alta informatie extraordinara despre alte performante laudabile ale unor compatioti, de aceasta data pasionati de matematica.

Mai precis, elevii de liceu au participat, vreme de aproape doua saptamani, in orasul thailandez Chiang Mai, la editia cu numarul 56 a Olimpiadei Internationale de Matematica.

Iar vineri in jurul pranzului vor aduce in tara distinctiile care le-au recompensat rezultatele la aceasta olimpiada la care au concurat alaturi de alti peste 500 de concurenti din 104 tari, respectiv medaliile. Sunt sase la numar: una de aur – obinuta de Simona Diaconu, eleva a Liceului International de informatica din Bucuresti, care, in 2015 a reusit sa-si depaseasca rezultatul obtinut la editia precedenta, respectiv locul 2-, dar si patru medalii de argint, anunta Ministerul Educatiei.

Trei dintre acestea din urma au fost primite de elevi ai aceleiasi unitati de invatamant din Capitala, mai precis ai Liceului International de Informatica, Stefan Spataru, Theodor Andrei Andronache si Marius Ioan Bocanu, iar a patra de Ciprian Mircea Bonciocat, care invata tot in Bucuresti, dar la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”.

De asemenea, lotul olimpic de matematica se intoarce in tara si cu o medalie de bronz, obtinuta de galateanul Bogdan Puiu, elev la Colegiul National „Vasile Alecsandri”.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger