AcasăNewsOlimpicii romani, asi in chimie: sase medalii, trei de aur

Olimpicii romani, asi in chimie: sase medalii, trei de aur

Zambete, flori si poze. Elevii si profesoarele lor s-au intors in tara in prima zi de Pasti, fiind intampinati la aeroport de ministrul Andronescu

O materie scolara care pentru multi elevi are varii necunoscute, pentru liceenii din cadrul lotului romanesc participant la Olimpiada Internationala de Chimie „D. I. Mendeleev” se dovedeste a fi un domeniu pasionant si fara multe taine.

Zambete, flori si poze. Elevii si profesoarele lor s-au intors in tara de Pasti. Ministrul Andronescu i-a intampinat la aeroport

Elevii au revenit in tara la incheierea editiei cu numarul 53 a Olimpiadei Internationale, gazduita, la finele lunii aprilie, de orasul rusesc Sankt Petersburg, cu un numar impresionant de medalii: sase – trei de aur. In acest an, la competitie au participat 152 de elevi din 28 de tari.

Emeric Claudiu Ardelean, de la Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare, Ana Florescu Ciobotaru si Mircea Raul Bodrogean – elevi ai Liceului International de Informatica din Capitala au obtinut aurul, in timp ce Teodora Stan, de la acelasi Liceu International de Informatica din Bucuresti si Tudor Lile, de la Colegiul National „Moise Nicoara” din Arad, au fost medaliati cu argint. Sandra Saade, eleva la Colegiul National din Iasi, a completat rezultatele merituorii ale lotului Romaniei cu o medalie de bronz. Din cate a anuntat, joi, Ministerul Educatiei, „competitia presupune sustinerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care doua probe teoretice si una practica/experimentala, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Problemele propuse spre rezolvare acopera cinci sectiuni: chimie fizica, stiintele vietii, chimie anorganica, chimie organica si chimie analitica”.

foto: Facebook/Ministerul Educatiei

author avatar
Cristina Stefan