AcasăNewsOlimpici romani cu rezultate laudabile: Doua medalii de aur si tot atatea...

Olimpici romani cu rezultate laudabile: Doua medalii de aur si tot atatea de argint

Multora chimia le furnizeaza unele dintre cele mai mari dileme posibile, nu si elevilor din lotul romanesc de olimpici revenit recent in tara din Thailanda, cu patru medalii foarte pretioase.

Bilantul echipei autohtone participante Olimpiada Internationala de Chimie, mai precis la editia cu numarul 49, incheiata sambata, totalizeaza doua medalii de aur si tot atatea de argint.

Numele olimpicilor care se pot lauda cu medalii de aur sunt Alexandra Dima, eleva a Liceului de Informatica, din Capitala, si Paul Haidu-Gerea – elev al Colegiului National „Mircea cel Batran”, din orasul de la malul marii, iar cele ale castigatorilor medaliilor de argint sunt: Anamaria Leonescu, de la Colegiul „Sf. Sava”, din Capitala, si Dorian Gabriel Muntean, elev la Colegiul National „Spiru Haret” din orasul galatean Tecuci.

Gratie rezultatelor echipei de olimpici, Romania a incheiat competitia pe locul secund in Europa, anunta Ministerul Educatiei. E vorba despre un loc merioriu, mai ales ca au fost 78 de tari reprezentate in concurs.

sursa foto: edu.ro

author avatar
Cristina Stefan
54 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger