AcasăNewsOlimpic la Informatica, cu opt medalii de aur, un tanar de 17...

Olimpic la Informatica, cu opt medalii de aur, un tanar de 17 ani pune conditii pentru a ramane in Romania!

Unul dintre elevii geniali ai informaticii romanesti, Rares Buhai, in varsta de 17 ani din Bistrita, si-a propus sa mearga la studii in Anglia sau in Statele Unite si spune ca se va intoarce in tara natala, doar daca unele lucruri se vor schimba.

Rares a strans pana in prezent opt medalii de aur si alte zeci de distinctii la marile competitii de informatica din intreaga lume, potrivit evz.ro. Tanarul este de parere ca niciun sacrifiu nu este prea mare atat timp cat faci ceva din pasiune: „Fac ce-mi place si sunt dispus sa-mi sacrific tot timpul pentru asta”.

„Spre deosebire de alte olimpiade, atat pregatirea, cat si probele de concurs se sustin pe calculator, iar problemele sunt verificate de un program, nu de oameni, astfel ca nu e loc de subiectivitate. Ori e alba, ori e neagra”, a povestit Buhai, caruia nu i-a placut niciodata sa „toceasca”, potrivit aceleiasi surse.

Si pentru ca in tara natala nu crede ca are prea mari sanse sa isi faca un viitor, baiatul a povestit ca a strans „o suma frumusica” din premiile obtinute pana acum, bani pe care ii va folosi pentru a merge la studii in Statele Unite sau in Anglia. Pana pana cand se intoarce, spune el, spera ca unele lucruri sa se schimbe si in Romania.

Foto: evz.ro

author avatar
Alina Costache
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger