AcasăNewsOligarhul care a umilit Monte Carlo

Oligarhul care a umilit Monte Carlo

Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco a fost  umbrit de ultima aroganta a unui miliardar rus care a tinut sa-si faca o intrare de fite in principat, cu un superiaht de 400 de milioane de euro.

Chiar in timpul in care se desfasura cursa pe circuitul stradal monegasc, oligarhul rus Andrei Melicenko a a defilat cu ambarcatiunea sa exorbitant de scumpa, este vorba de cel mai mare iaht din lume, avand o lungime de cel putin 142 de metri, opt etaje, piscina si heliport, are un motor hibrid si poate caza pana la 20 de oaspeti, plus alti 54 de membri ai echipajului. La 46 de ani Melnicenko se afla in topul 100 al celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 13,8 miliarde de dolari, este actionar principal in trei companii din industria chimica si energetica si propriul sau avion privat, precum si proprietati in toata lumea, inclusiv un penthouse in New York si o vila de lux in Riviera Franceza.

Superiahtul de 400 de milioane de euro cu care un miliardar rus a defilat la Monaco

Oligarhul este casatorit cu Aleksandra, un fost model si star pop din Serbia. Cei doi s-au casatorit in 2005, in sudul Frantei, iar la nunta lor au cantat Whitney Houston si Christina Aguilera. Pilotul australian Daniel Ricciardo (Red Bull) a castigat Marele Premiu din Monaco,  pentru prima data in cariera, dupa o cursa dominata de la cap la coada, fiind urmat de Sebastian Vettel (Germania/Ferrari) si Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes). Urmatoarea etapa, Marele Premiu al Canadei, se va desfasura peste doua saptamani, la Montreal, pe circuitul Gilles Villeneuve.

author avatar
Bogdan Borcea
871 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger