AcasăNewsOlguta Vasilescu, reactie dupa ce Iohannis a refuzat sa o numeasca iar...

Olguta Vasilescu, reactie dupa ce Iohannis a refuzat sa o numeasca iar ministru

Dupa cum era de asteptat, Lia Olguta Vasilescu, fostul ministru al Muncii, propusa de PSD – fara succes pana acum – atat in pentru prima functie in Ministerul Transporturilor, cat si al Dezvoltarii, nu a lasat trecuta cu vederea demersul venit, joi, de la Cotroceni. Dimpotriva, a adus in discutie mai multe aspecte, intr-o reactie din care nu au lipsit ironiile.

In speta cele doua scrisori adresate de catre primul om in stat sefei Guvernului, in chip de motivare a respingerii celor trei propuneri de ministri – Lia Olguta Vasilescu, respectiv Ilan Laufer si Mircea Draghici. Din start, social-democrata a dat de inteles ca motivarea de la Cotroceni nu aduce vreo surpriza. „Este exact ceea ce ne asteptam, a scris ceva ca sa nu se spuna ca nu a dat motivare, dar nu are niciun fel de legatura cu ceea ce a solicitat CCR”, considera Vasilescu.

Mai mult, fosta sefa de la Ministerul Muncii a tinut sa ii aminteasca presedintelui ca functia de ministru este una politica. Si inca ceva: „ca si dumnealui, desi era profesor de fizica, si-a dorit sa fie la un moment dat, pe vremea USL-ului, vicepremier si ministru de Interne, nefiind politic, din cate stiu eu, si neavand alta calificare decat profesor de fizica”.

Totodata, subliniind, in aceeasi interventie telefonica la Antena 3, Lia Olguta Vasilescu s-a aratat gata sa-i trimita presedintelui o copie a buletinului sau, care sa ateste cetatenia si domiciliul. „Nu exista niciun motiv de nelegalitate sau de incompatibilitate. Sa nu uitam ca am mai fost ministru (…) sunt cetatean roman cu domiciliul in Romania, asa cum cere legea, de asemenea nu am niciun fel de condamnare penala (…) el acum cere o dvoada pentru aceste lucruri, nu intelegem ce dovada (…) daca-si doreste dl Iohannis atat de mult, eu o sa-i trimit o copie dupa cartea mea de identitate, pentru ca vad ca Serviciile pe care le are in subordine nu au fost in stare sa gaseasca o copie”, a conchis Vasilescu.

author avatar
Cristina Stefan
428 afisari

4 COMENTARII

  1. Opinați că doamna Olguța ar putea intenționa să își facă, cu astfel de nominalizări, și un
    Curriculum Vitae pentru funcția de președintă, că și doamna Elena Udrea a încercat și de ce nu ar încerca după o blondă și o roșcată ?

  2. https://www.ccr.ro/files/products/D098_08.pdf

    ,,DECIZIA Nr.98
    din 7 februarie 2008
    asupra cererii de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională
    dintre Preşedintele României şi Guvernul României, formulată de
    primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu”
    Publicată în Monitorul Oficial nr.140 din 22.02.2008
    ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger