AcasăNewsOlguta Vasilescu - DNA, scor 1 - 0

Olguta Vasilescu – DNA, scor 1 – 0

Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri, definitiv, cererea DNA referitoare la plasarea primarului Craiovei, Olguta Lia Vasilescu, sub control judiciar.

Procurorii anticoruptie si-o iau de la judecători

Procurorii DNA nu au reusit sa-i convinga pe magistrati ca Olguta Vasilescu a incercat sa discrediteze un martor denuntator din dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie (luare de mita, folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani). Ba mai mult, conform avocatului apararii, Alexandru Chiciu, judecatorii au ridicat si restrictiile care o tineau pe primarita departe de studiourile de radio si TV.

Basescu: DNA a lansat moda ”proceselor populare”

Fostul presedinte reclamă anchetele televizate

Desi spune ca procurorii DNA au avut dreptate atunci cand i-au interzis Olgutei Vasilescu sa mai apara la radio si TV, Traian Basescu ii acuza pe anchetatori ca ei sunt aceia care au lansat moda scurgerii informatiilor din dosare catre presa. ”Putem fi toti de acord ca actiunea Olgutei este cel putin incorecta, daca nu ilegala. Si, totusi, cei care au generat judecarea de catre popor a acuzatilor au fost chiar procurorii DNA. Ei sunt aceia care au transmis catre public, selectiv, din toate dosarele, documente incriminatoare impotriva celor pe care ii acuzau. Ei sunt aceia care au stimulat poporul si televiziunile sa devina judecatori ai celor pe care i-au acuzat, <<uitand>> de dreptul fundamental la o ancheta si la un proces corect”, reclama fostul presedinte, inainte de a incheia retoric: ”Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA?”.

author avatar
Simona Badulescu
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger