AcasăNewsOlguța Vasilescu, ATAC la „domnul Barna haBAR-N-Are”

Olguța Vasilescu, ATAC la „domnul Barna haBAR-N-Are”

Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, lansează un atac virulent la adresa lui Dan Barna, după ce acesta a anunțat că, dacă USR-PLUS va veni la guvernare și va elimina pensiile speciale.

Domnul Barna haBAR-N-Are despre ce vorbește! Noi am crescut punctul de pensie, care nu are nicio legatură cu pensiile de serviciu sau speciale, ci DOAR cu pensiile din sistemul public”, susține Vasilescu, adresându-i în acest context o întrebare.

„«Dan Barna: Dacă USR-PLUS va veni la guvernare, nu va tăia pensiile și salariile majorate de guvernarea PSD-ALDE, dar va elimina pensiile speciale. Sunt 2 milioane de pensionari cu pensie sub 1000 lei. E foarte bine că a crescut punctul de pensie. Prin aceasta reformă, însă, pensiile mari, de lux, cresc și ele exponențial. Aceste pensii care nu au legătură cu munca, ci doar cu drepturi convenite, vor fi desființate». Am preluat textul, cu tot cu greșeli de ortografie, de la USR, ca să nu avem discuții. Domnul Barna haBAR-N-Are despre ce vorbește! Noi am crescut punctul de pensie, care nu are nicio legătură cu pensiile de serviciu sau speciale, ci DOAR cu pensiile din sistemul public! Pensiile speciale și de serviciu (cu excepția celor ale magistraților care sunt protejate de o decizie a CCR) sunt PLAFONATE încă din anul 2017. Adică nu au mai crescut din 2017… Astăzi, Eugen Teodorovici a depus la parlament un proiect de lege de impozitare a pensiilor speciale sau de serviciu. USR spune că are și el un proiect de eliminare a pensiilor speciale. Minte! Schimbă o formulă de calcul cu o alta care AVANTAJEAZĂ pensionarii speciali. Nu știu daca asta au dorit, dar asta le-a ieșit… Am și eu o întrebare pentru haBARNist, la care vreau să răspundă cu subiect și predicat: când spune că taie pensiile speciale se refera și la cele ale magistraților, care sunt cele mai mari, sau de acestea nu se atinge?”, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană