AcasăNewsOlcthim, vandut bucata cu bucata la fier vechi

Olcthim, vandut bucata cu bucata la fier vechi

Instalatii de 40 de milioane de euro, vandute pentru sapte milioane de euro

Un executor judecatoresc va scoate astazi la licitatie aproape 1.000 de bunuri mobile ale Oltchim, in contul unei datorii de sapte milioane de euro.

Instalatii de 40 de milioane de euro, vandute pentru sapte milioane de euro

Datoria a fost contractata pe vremea fostului manageral combinatului, Constantin Roibu. Atunci s-a garantat un imprumut de 10 milioane de euro pentru capital de lucru, lasandu-se ca gaj firmei creditoare (Polchem Societe Anonyme  din Liechtenstein) numeroase bunuri mobile ale Oltchim.

Datoria a ajuns la scadenta, iar executorul judecatoresc va scoate la vanzare astazi, de la ora 10.00, in comuna Bradu (Arges), la Divizia Petrochimica a Oltchim, 984 de bunuri gajate, printre care se numara instalatii, rezervoare, utilaje, transformatoare etc. In febra repornirii combinatului valcean (care are putine sanse de a-si relua activitatea), atat  guvernantii, cat si actuala conducere a intreprinderii au uitat sa informeze opinia publica despre acest credit neonorat, din cauza caruia  se vor vinde, cel mai probabil la fier vechi, instalatii de 40 de milioane de euro, pentru achitarea unei datorii de sapte milioane de euro.

author avatar
Arpad Dobre
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger