AcasăNewsOlaru: ICCJ, IJ si CSM, protocoale cu structuri de informatii

Olaru: ICCJ, IJ si CSM, protocoale cu structuri de informatii

Vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii a enumerat, in cadrul sedintei de plen de la CSM, in cadrul careia s-au analizat raspunsurile primite de la institutiile judiciare privind existenta unor protocoale incheiate cu serviciile de informatii, care au fost entitatile ce au anuntat acest lucru.

Astfel, din cele enuntate de catre Codrut Olaru s-a aflat ca este vorba despre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (Parchetul General), Inalta Curte de Casatie si Justitie (Curtea Suprema) si Inspectia Judiciara. „Si, trebuie amintit faptul ca si la nivelul CSM a fost incheiat un astfel de protocol, care este denuntat din anul 2017 de catre vechea conducere a Consiliului”, din cate a mai mentionat Olaru.

Amintim ca CSM-ul a cerut institutiilor din sistemul judiciar sa comunice Consiliului, „in masura in care exista, a protocoalelor incheiate cu serviciile/structurile de informatii, incepand cu data de 01.01.2005”.

Sedinta de miercuri a CSM-ului are loc la doar cateva zile dupa ce s-a aflat ce continea protocolul de cooperare incheiat intre SRI si Parchetul general in 2009.

sursa foto: captura video media.csm1909.ro

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger