AcasăNewsOlandezii au creat gripa aviara ce poate ucide milioane de oameni

Olandezii au creat gripa aviara ce poate ucide milioane de oameni

De teama teroristilor, oamenii de stiinta, printre care Ron Fouchier, au obtinut in „avans” virusul ucigas

Un laborator olandez a obtinut o tulpina mutanta a virusului H5N1, extrem de  contagios, care se poate transmite prin aer, prin tuse si stranut.

De teama teroristilor, oamenii de stiinta, printre care Ron Fouchier, au obtinut in „avans” virusul ucigas

Virusul „normal” H5N1 se poate transmite intre oameni numai prin contact fizic foarte apropiat.

Vor sa publice modul de obtinere

Ron Fouchier

Insa, virusul mutant a fost obtinut de catre o echipa de cercetatori de la Centrul Medical Erasmus, din Rotterdam, condusa de  virusologul Ron Fouchier. Stirea era data ca o mare reusita stiintifica. Ba, mai mult, cercetatorii olandezi anuntasera ca vor publica  in „American journal of Science” modul in care au obtinut mutatia!  Avand in vedere ca virusul mutant poate infecta si ucide milioane de oameni, Departamentul american al Biosecuritatii analizeaza modalitatea de a opri publicarea cercetarilor, pentru a nu da idei teroristilor. Oricum, au si americanii ceva asemanator, dar la fel de letal. In sensul ca o echipa de virusologi de la Universitatile Wisconsin si Tokyo au obtinut mutatii ale virusului H5N1, mult mai contagioase si letale.

Tinut fara paza inarmata

Oamenii de stiinta olandezi sustin ca teroristii, care se bazeaza pe specialisti virusologi indoctrinati de cauze extremiste, nu au nevoie de idei din jurnalele de stiinta. Tocmai de aceea au efectuat aceasta cercetare controversata,  pentru a demonstra cat este de usor sa se realizeze o mutatie genetica a H5N1 pentru a deveni o tulpina de gripa umana foarte contagioasa si cu potential letal inimaginabil. Ron Fouchier insista ca munca echipei sale va ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri si medicamente eficiente. In toata aceasta poveste, ceea ce este cu adevarat cutremurator este faptul ca virusul mutant este tinut in subsolul unei cladiri a Centrului Medical Erasmus din Rotterdam, fara paza inarmata!

author avatar
Adina Mutar
214 afisari

1 COMENTARIU

  1. cu alte cuvinte, au descoperit virusul ucigas doar pt a mai obtine bani buni din industria farmaceutica cu vaccinele….eu cred ca cercetatorii olandezi erau toti fumati cand au hotarat sa faca public rezultatul.Americanii au invadat Irakul sub pretextul ca au arme bacteorologice, cand vin si peste olandezi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger