AcasăNewsOlanda se opune aderarii Romaniei la Schengen si va folosi dreptul de...

Olanda se opune aderarii Romaniei la Schengen si va folosi dreptul de veto

Imigratia ilegala dau de furca granicerilor din spatiul Schengen

Executivul olandez a hotarat, vineri, sa asculte sfatul ministrului Leers, care declara joi, in parlamentul de la Haga, ca, la nevoie, va utiliza chiar si un drept de veto la Bruxelles privind extinderea spatiului Schengen.

Decizia privind aderarea ar fi putut fi luata, la Bruxelles, in 22 septembrie, in cadrul Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne al UE/JAI/, dar ministrul olandez al imigratiei, Gerd Leers, considera ca cele doua tari nu vor putea pazi frontierele externe ale UE. Executivul olandez a hotarat, vineri, sa asculte sfatul ministrului Leers, care declara joi, in parlamentul de la Haga, ca, la nevoie, va utiliza chiar si un drept de veto la Bruxelles privind extinderea spatiului Schengen.

Consiliul JAI va trebui, prin urmare, sa amane decizia extinderii spatiului Schengen, potrivit Realitatea TV.

RFI reaminteste ca Romania si Bulgaria sperau ca la 22 septembrie sa se hotarasca aderarea lor, in doua etape, si ca, in ultimele luni, cele doua state reusisera, cu ajutorul presedintiei poloneze a UE, sa schimbe pozitia intransigenta a altor tari ca Franta si Germania, care legau aderarea la Schengen de aceeasi problema a coruptiei.

Olanda nu este insa izolata in acest moment, intrucat, dupa cateva ezitari, Finlanda a decis si ea sa se alature acestei pozitii inflexibile.

272 afisari

1 COMENTARIU

  1. frate e cea mai buna veste,e important pentru cateva mii de familii de romani angajati in politia de frontiera care ar ramane pe drumuri,fara a avea alternativa,sa poata face ceva pentru a-si creste copii.dUPA DISPONIBILIZARILE FACUTE DE CURAND,ALTII URMAU SA PLECE DIN SISTEM SI TRAIAU ZILNIC CU NESIGURANTA ZILEI DE MAINE.Putem plati cel putin sase luni bancile si hrani copii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger