Cauta

Olanda, interlop cu Romania

Parca niciun alt stat membru UE nu s-a implicat atat de tare in viata politica a Romaniei ca Olanda. Si totul ni se trage de la refuzul instrainarii Portului Constanta, un concurent pe piata comertului maritim pentru Rotterdam. Batavii nu concep sa piarda milioane de euro din cauza romanilor, drept pentru care ne blocheaza toate initiativele si se opun categoric aderarii noastre la spatiul Schengen.

Kommer Damen stanga si Mark Rutte premierul Olandei sindrofii sicontracte

In timp ce Olanda isi face de cap si ia la suturi Romania pe unde apuca, de la Bruxelles ni se vorbeste despre independenta, tot mesajul UE fiind frumos impachetat in cuvinte goale, lipsite de acoperire, un ambalaj sec ca vinul prost. Bunaoara, Frans Timmermans, amicul PSD, asteapta sa primeasca de la Bucuresti un raspuns pe teme majore din domeniul Justitiei, olandezul care se viseaza presedintele CE ridicand nu mai putin de 18 puncte pe aceasta chestiune.

Dancila raspunde printr-o scrisoare

Premierul Viorica Dancila are pregatit raspunsul asteptat de Timmermans si spune ca-l va expedia spre Bruxelles chiar astazi. „Am raspuns la toate cele 18 puncte pe care le-a ridicat domnul Timmermans. Vom avea o discutie cu dumnealui dupa ce va vedea raspunsul detaliat pe fiecare obiectiv in parte. Eu nu-mi permit sa ma implic in ceea ce priveste Justitia, am dat raspunsurile in functie de cele sustinute atat de ministrul Tudorel Toader, cat si de Comisia Juridica din Parlament. Deci nu am spus parerea unuia sau altuia, am dat raspunsuri aplicate pliate pe realitatea existenta”.

Basescu dezveleste filiera batava

Despre politica duplicitara a Occidentului vorbeste si fostul presedine. Traian Basescu da exemplul Olandei, stat pe care-l descrie drept mafiot prin presiunile exercitate asupra Romaniei. Culmea e ca elementele puse cap la cap de Basescu au acoperire in actiunile batavilor din ultima perioada.

Stella Ronner Grubacic ambasadoarea Olandei in Romania are grija ca filiera olandeza sa obtina ce vrea din Romania

Aceasta ofensiva de tip sovietic pe care Timmermans si-ai lui o pun pe Romania a fost explicata punct cu punct de Basescu, un personaj pentru care manevrele olandezilor nu mai au niciun secret. In ordinea numerelor de pe tricouri, Traian Basescu insira o serie de fapte recent petrecute, toate cu legatura intre ele: „12 Septembrie 2018 – ne viziteaza intempestiv Mark Rute, premierul Olandei, care vine pentru cateva ore la Bucuresti ca sa dea o declaratie in care spune ca suntem o tara corupta, deci NU Schengen; 1 Octombrie 2018 – in Comisia LIBE a Parlamentului European, olandezul Frans Timmermans pulverizeaza pur si simplu Romania printr-un raport despre coruptie si stat de drept, raport impanat cu destule inadvertente; 22 Octombrie 2018 – Raportul Final al Comisiei de la Venetia vine si sustine inadvertentele din raportul Timmermans, ba este chiar la un pas sa ceara modificarea Constitutiei. Raportor a fost olandezul Martin Kuijer;  26 Octombrie 2018 – compania olandeza Damen, suspectata si anchetata pentru coruptie, se astepta sa primeasca un contract de 1,6 miliarde euro de la Guvernul Romaniei. Decizia a fost amanata pana pe 8 Noiembrie 2018”.

Contractul-cadou pentru Damen, in stand-by

Dincolo de povestea Portului Constanta, olandezii sunt furiosi si ca firma Damen a ratat la mustata contractul de 1,6 miliarde de euro. PSD a ales sa se razbune pe Timmermans sau pur si simplu intelegerea mai are nevoie de mici ajustari, nici nu mai conteaza, cert e ca, pentru moment, batavii cei galagiosi au fost redusi la tacere.

Timmermans nu rateaza nicio ocazie sa dea bobarnace Romaniei poate asa pricep si liderii nostri ca linistea se plateste

Insa e limpede ca toate jocurile facute de prim-vicepresedintele CE si oamenii sai de la Bruxelles nu-s altceva decat „combinatii” dintr-un puzzle ce trebuie sa aduca belsug firmelor de casa, cum e aceasta Damen. „Nu cred nici ca fotografiile aparute in presa cu Mark Rutte si proprietarul Damen au semnificatie.
Ma astept ca «prea cinstitii» olandezi Mark Rutte si Frans Timmermans sa acuze Romania de coruptie daca «penalii» de la Damen ar primi contractul de 1,6 miliarde euro pentru armata. Daca vrem in Schengen, eliminam olandezii «penali» de la Damen”, isi incheie Basescu mesajul.

Pentru patru corvete si modernizarea a doua fregate, statul roman va trebui sa plateasca firmei olandeze Damen aproximativ 1,6 miliarde de euro, un acord ce a starnit multe comentarii in tara, pretul cerut de batavi fiind considerat exagerat.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version