AcasăNewsOfiterii sub acoperire isi trag gadget-uri de recunoastere faciala

Ofiterii sub acoperire isi trag gadget-uri de recunoastere faciala

Echipamentul poate fi usor atasat oricarui telefon “intelligent”

Secventele in care „baietii buni” lupta cu infractorii cu mijloace ultramoderne nu vor mai fi vazute doar prin filme. Destul de curand, ele vor deveni o realitate si in tara noastra. Bineinteles, de revolutionarele gadget-uri vor beneficia doar ofiterii  structurilor speciale.

Echipamentul poate fi usor atasat oricarui telefon “intelligent”

Pentru ca, dupa informatiile noastre, sefii serviciilor secrete intentioneaza sa achizitioneze sofisticatul echipament ce poate fi atasat unui banal iPhone, ajutandu-i pe cei care lucreaza sub acoperire sa-i identifice pe cei  urmariti.

Ajutor de la britanici

Filajul clasic va fi imbunatatit cu mijloace noi de identificare

Folosite de ceva vreme de agentiile americane, dispozitivele portabile de recunoastere faciala au fost preluate si de catre Serviciile britanice. Prin intermediul carora au patruns, deocamdata doar pentru un stagiu demonstrativ, si printre ofiterii de informatii romani. Echipamentul se ataseaza unui telefon „inteligent” si poate fotografia fata unei persoane pentru a cauta o eventuala potrivire a acesteia cu evidentele antecedentelor penale din baza de date. Exista aplicatii suplimentare si pentru scanarea irisului sau amprentarea digitala, dar greu de crezut ca acestea vor intra prea curand in dotarea ofiterilor sub acoperire. Dezavantajul folosirii acestor gadget-uri este ca probele astfel stranse nu vor putea fi folosite in instanta. In schimb, le garanteaza celor de la filaj ca „obiectivul” este cel vizat, chiar daca si-a schimbat infatisarea sau si-a facut operatii estetice.

Matei Gabriel

author avatar
National
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger