AcasăNewsOficialii rusi, tango cu Mistral

Oficialii rusi, tango cu Mistral

Nici autoritatile ruse nu mai stiu de navele Sevastopol si Vladivostok

Vicepresedintele Comisiei militare industriale ruse, Oleg Bocikariov a declarat , marti, ca Rusia renunta la navele Vladivostok si Sevastopol, negocierile axandu-se doar pe sumele care trebuie sa le ramburseze Franta. La scurt timp, vicepremierul Dmitri Rogozin a informat, voalat, ca Bocikariov nu stie de vorbeste.

Nici autoritatile ruse nu mai stiu de navele Sevastopol si Vladivostok

Militarii rusi renunta sa mai astepte livrarea celor doua nave tip Mistral si intentioneaza sa construiasca propriile lor nave de acest tip. Rusia a informat autoritatile franceze ca renunta la cele doua nave, comandate in 2011, a declarat Oleg Bocikariov, citat de agentia Tass. ”Singura chestiune care ramane de clarificat este suma compensatiilor care trebuie acordate Rusiei”, a precizat oficialul guvernamental. ”Nave de acest tip sunt deja in curs de elaborare de inginerii rusi. Bineinteles nu vom copia Mistral, avem o alta abordare a constructiei”, a adaugat el, potrivit Russia Today. Un reprezentant al Frantei este asteptat la Moscova in urmatoarele zile pentru negocieri vizand reglarea definitiva a situatiei din jurul acestui contract, a mai spus Bocikariov.

”Bocikariov nici macar nu a luat parte la negocieri”

In replica, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a contrazis declaratiile lui Oleg Bocikariov, pe care l-a mustrat, spunand, indirect, ca nu stie ce vorbeste, arata ziarul Kommersant. ”Rusia nu a renuntat oficial la aceste nave (…) iar domnul Bocikariov nu a luat parte niciodata la negocierile pe aceasta tema”, arata Kommersant. Purtatorul de cuvant al grupului DCNS, care a construit cele doua nave, Emmanuel Gaudez, a declarat jurnalistilor rusi ca nu are voie sa comenteze perspectivele contractului inaintea inceperii negocierilor oficiale cu privire la sumele reprezentand despagubiri destinate Rusiei, arata Sputnik. Un reprezentant al ministerului Apararii francez a indicat pentru Kommersant ca soarta navelor va depinde de o decizie a lui Francois Hollande. Livrarea celor doua nave, pentru care Rusia a platit 1,2 miliarde de euro, ramane in continuare suspendata pe fondul crizei ucrainene. Pentru a le vinde unor terti, Franta are nevoie de acordul Rusiei si, apreciaza specialistii, avand in vedere ca navele au fost construite la standardele marinei rusesti, o asemenea vanzare este putin probabila.

 

author avatar
Tudor Borcea
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger