AcasăNewsOficialii guvernamentali, indulgenți când vine vorba de taxele pentru păcănele

Oficialii guvernamentali, indulgenți când vine vorba de taxele pentru păcănele

În condițiile în care în ultimele zile, în contextul anunțului venit de la Guvern – că se vor relua activitățile în agențiile loto, dar și în casele de pariuri, „care prezintă un risc epidemiologic relativ scăzut”, din câte preciza însuși premierul Ludovic Orban, iar multe voci se întrebau – inclusiv din fera politicului – dacă se redeschid „păcănelele”, cum de nu se permite accesul și în biserici, la slujbe, s-a aflat că Ministerul Finanțelor se arată cât se poate de indulgent cu această sferă a jocurilor de noroc.

Dintr-un proiect de Ordonanță de urgență pus în dezbatere publică, marți, pe site-ul Ministerului Finanțelor, se poate vedea că unul dintre aspectele avute în vedere la articolul III al documentului are în vedere taxele ce vizează jocurile de noroc. Mai clar fie spus, „taxele aferente autorizațiilor de exploatare a jocurilor de noroc prevăzute în Ordonanța de urgență a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, cu completările și modificările ulterioare, nu sunt datorate de către operatorii care exploatează jocuri de noroc tradiționale pe perioada stării de alertă în care activitatea desfășurată de aceștia este suspendată, conform prevederilor legale în vigoare”.

În același document se precizează negru pe alb că în acest an, „pentru autorizațiile de exploatare a jocurilor de noroc tradiționale în vigoare la data în care activitatea desfășurată de aceștia a fost suspendată pe perioada stării de urgență/alertă și pentru care nu a fost dispusă măsura suspendării, revocării sau anulării autorizațiilor de exploatare, după caz, valoarea taxelor anuale aferente prevăzute în Ordonanța de urgență a Guvernului nr.77/2009 se recalculează prin diminuarea valorii acesteia cu valoarea corespunzătoare numărului de zile în care activitatea a fost suspendată ca rezultat al aplicării măsurilor privind evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și pentru care legislația în vigoare a stabilit că nu se datorează taxe de exploatare a jocurilor de noroc”.

Accent pe regularizare

Și că „la calculul actualizat al taxei datorate se va avea în vedere 360 de zile/an. Operatorii care exploatează jocuri de noroc tradiționale sunt obligați să recalculeze, să declare și să plătească valoarea actualizată, după caz, a taxelor anuale datorate. La primul termen de plată operatorii care exploatează jocuri de noroc tradiționale sunt obligați să regularizeze obligațiile declarate și să plătească obligațiile care le revin prin depunerea unei declarații rectificative sau a unei declarații care să cuprindă obligațiile actualizate, după caz.

În situația în care, pentru autorizațiile de exploatare a jocurilor de noroc tradiționale în vigoare operatorii care exploatează jocuri de noroc tradiționale au declarat și plătit obligațiile reprezentând taxe de exploatare a jocurilor de noroc integral, la termenele prevăzute în Ordonanța de urgență a Guvernului nr.77/2009, la următorul/următoarele termen/termene de plată se va proceda la regularizarea obligațiilor datorate. Sumele rezultate din regularizare pot fi doar pozitive sau cel mult pot avea valoarea zero. În situația în care regularizarea nu este posibilă la primul termen de plată, se va proceda în mod corespunzător la fiecare termen de plată ulterior, până la momentul în care, ca rezultat al regularizării, obligațiile datorate sunt diferite de zero.”

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger