AcasăNewsOficialii europeni ne-ar mai da 50 de euro la salariu

Oficialii europeni ne-ar mai da 50 de euro la salariu

Parlamentul european ar putea adopta sanctiuni dure pentru Romania

Parlamentul European a cerut Comisiei Europene sa actioneze pentru punerea in aplicare a legislatiei privind venitul minim in toate statele membre UE.

Temandu-se de miscarile de strada care ar putea sa ia amploare, eurodeputatii cer majorarea salariului minim la nivelul UE

Rezolutia sugereaza ca tarile din Uniunea Europeana sa asigure un venit minim egal cu cel putin 60% din venitul mediu din fiecare stat membru. Potrivit  oficialilor europeni, introducerea unui salariu minim este „un instrument indispensabil” pentru atingerea obiectivului Comisiei de a scoate 20 de milioane de oameni din saracie pana in 2020. Desi rezolutia nu are caracter obligatoriu, punerea ei in practica ar aduce niscaiva banuti in plus si in buzunarele romanilor.

In prezent, cetatenii Romaniei  „se bucura” de aproape cel mai mic salariu minim din Europa (157 euro pe luna), cu mult sub Ungaria (280 de euro), Cehia (350 de euro) sau Polonia (347 de euro). In cazul in care venitul minim din tara noastra ar reprezenta cel putin 60% din salariul mediu (circa 350 de euro pe luna), atunci romanii ar castiga minimum 200 de euro lunar.

author avatar
eNational
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger