AcasăNewsOficialii CE inca mai asteapta raspunsul lui Ponta privind criza politica din...

Oficialii CE inca mai asteapta raspunsul lui Ponta privind criza politica din Romania

Comisia Europeana inca mai asteapta scrisoarea premierului Victor Ponta privitoare la chestiunile imputate Romaniei de catre presedintele CE, Jose Manuel Barroso, document pe care premierul a anuntat ca l-a trimis vineri.

Oficialii Comisiei Europene au declarat, luni, ca inca mai asteapta cu mare interes scrisoarea premierului Victor Ponta, privitoare la problemele ridicate, joi, de catre presedintele CE, Jose Manuel Barroso, in timpul intalnirii cu primul ministru al Romaniei.

„In acest moment nu am primit formal scrisoarea finala din partea autoritatilor romane, premierul roman s-a angajat sa transmita urgent toate angajamentele tarii in scris, o asteptam, vom anunta cand o vom primi”, a precizat Olivier Bailly, purtatorul de cuvant al CE, citat de Realitatea TV.

Acesta si-a aratat speranta ca scrisoarea, pe care o considera „urgenta” ar putea sosi in cursul zilei de luni, oficialii CE fiind pregatiti pentru primirea escteia.

„Asteptam aceasta scrisoare, ziua nu s-a incheiat, sa le lasam timp autoritatilor romane sa finalizeze scrisoarea. Am fost informatii, ca si voi, de doua zile, despre discutiile parlamentare privind votul (n.r. – la refendum) care urmeaza sa aiba loc maine si poimaine in Parlamentul roman, asteptam confirmarea angajamentelelor in scris din partea guvernului, in special aupra punctelor care au fost explicate, ordonantele vizate in discutia presedintelui Barroso si premierul roman”, a adaugat acesta.

Anuntul soseste drept raspuns la declaratia premierului Victor Ponta care a anuntat, inca de vineri, ca a trimis raspunsurile la problemele indicate de catre seful CE, Jose Manuel Barosso.

„Cei de la Bruxelles au fost grosolan dezinformati de aici din Romania. Multe dintre ele le-am rezolvat, am trimis un raspuns azi (n.r. – vineri) la cele 11 puncte ridicate  de presedintele CE. Eu am spus cu acuzatiile ca suntem Siria, ca suntem Ungaria: Si dl presedinte Barosso mi-a ridicat 11 probleme pe care ei le considera nu ca am fi vinovati, ci ca ar vrea raspunsuri la ele. Eu azi am facut aceste raspunsuri, le-am transmis catre Comisia Europeana”, a declarat Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger