AcasăNewsOficiali chinezi la FMI: China nu poate salva Europa!

Oficiali chinezi la FMI: China nu poate salva Europa!

„Nu putem sa ne apucam sa salvam pe cineva. Nu suntem salvatori. Trebuie sa ne salvam pe noi!”, a fost mesajul transmis Europei, in timpul unei intalniri la sediul FMI, de Gao Xiqing, presedinte al China Investment Corp (CIC), uriasul fond suveran de investitii al statului, potrivit Wall Street Journal.

Daca Europa ar decide sa vanda obligatiuni comune ale zonei euro, garantate de ctre toate statele din uniunea monetara, atunci CIC ar putea fi unul dintre cumparatori, a spus el.

„Daca ar avea un profil de risc care sa se potriveasca politicilor noastre am cumpara. Dar nu va asteptati sa cumparam mai mult decat ar suporta apetitul nostru pentru risc”, a afirmat Gao.

Declaratia acestuia exclude posibilitatea ca fondul CIC sa cumpere obligatiuni emise de Italia, Grecia si alte state cu probleme din zona euro, care gasesc cu greu cumparatori, potrivit gandul.info

Si guvernatorul bancii centrale, Zhou Xiaochuan, a afirmat ca nu trebuie sa existe asteptari pentru o majorare nesustenabila a cresterii economice in China doar pentru a sustine economia mondiala.

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger