AcasăNewsOFICIAL! Ungaria ridica un gard la granita cu Romania

OFICIAL! Ungaria ridica un gard la granita cu Romania

sursa foto: romaniatv.net

Autoritatile maghiare anunta ca au decis sa ridice un gard la granita cu Romania, pentru a impiedica refugiatii sa ajunga la Budapesta.

sursa foto: romaniatv.net

Ceea ce parea doar o utopia prinde contur. Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a anunta ca autoritatile de la Budapesta nu mai pot face fata fluxului de refugiati si vor sa tina Ungaria la distanta de aceasta problema.

Pana acum s-a ridicat un gard impotriva refugiatilor care intrau in Ungaria prin Serbia, dar autoritatile maghiare anunta ca vor prelungi gardul respectiv cu unul instalat pe granita Ungaria cu Romania.

„Am luat decizia de a incepe lucrarile pregatitoare pentru construirea unui gard incepand de la granita ungaro-sarbo-romana pe o lungime rezonabila, in eventualitatea mutarii presiunii migrationiste in directia Romaniei”, a spus Szijjarto.

Din primele informatii reiese ca noul gard va avea in jur de 70 de kilometri, iar autoritatile maghiare au decis sa-l ridice pentru ca s-au primit tot mai multe avertizari conform carora traficantii de imigranti care foloseau ca ruta intermediara Serbia vor sa se relocheze si sa ajunga in Ungaria prin Romania.

author avatar
Cristi Ionita
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger