AcasăNewsOficial: pentru perioada imediat următoare NU sunt avute în vedere măsuri de...

Oficial: pentru perioada imediat următoare NU sunt avute în vedere măsuri de relaxare a restricțiilor

În contextul în care autoritățile au vorbit de câteva zile deja despre faptul că se așteaptă ca vârful în cazul epidemiei de COVID-19 în România să se înregistreze după Sărbătorile Pascale și au pus, ca atare, accent pe necesitatea respectării și în această perioadă a restricțiilor impuse deja – în încercarea de a se limita răspândirea infectărilor cu noul coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, luni după-amiază, un mesaj referitor la așteptata relaxare a acestor restricții.

Precizările oficiale din a doua zi de Paști vin – e important de precizat – și pe fondul raportării la situația altor state, care au anunțat deja astfel de decizii. În cazul României, însă, încă nu se poate vorbi despre un astfel de pas, subliniază reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. Nu, cel puțin, în perioada imediat următoare.

Redăm integral, în cele ce urmează, precizările GCS:

„Având în vedere vehicularea în spațiul public a unor propuneri referitoare la eventuale măsuri de relaxare a restricțiilor instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări:

1. Măsurile instituite până în acest moment de autorități își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) și se impune respectarea strictă a acestora și în perioada imediat următoare.

2. Eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din rațiuni de securitate sanitară.

3. Dezbaterile referitoare la ridicarea graduală a restricțiilor trebuie să țină cont de evoluția epidemiologică în fapt, precum și de necesitatea prevenirii riscurilor referitoare la un alt val de infectare.

264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger