AcasăNewsOFICIAL: Oscar Pistorius, vinovat pentru ucidere din culpa

OFICIAL: Oscar Pistorius, vinovat pentru ucidere din culpa

Atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost gasit vinovat pentru ucidere din culpa, dupa ce, in februarie anul trecut, a impuscat-o mortal pe iubita sa, fotomodelul Reeva Steenkamp.

In varsta de 28 de ani, Pistorius a impuscat-o mortal pe iubita sa, in dimineata zilei de 14 februarie 2013. Pistorius s-a trezit din somn in momentul in care a auzit zgomote dubioase in toaleta locuintei sale din Pretoria.

Convins ca Reeva este inca in pat si ca in toaleta era un intrus, Pistorius si-a luat arma si a tras de patru ori prin usa. A avut un soc in momentul in care si-a dat seama ca persoana pe care a impuscat-o mortal era chiar iubita lui.

Dupa un proces care a durat mai mult de un an, Pistorius a fost informat, vineri dimineata, ca a fost gasit vinovat pentru ucidere din culpa si neglijenta in manuirea unei arme. Atletul a fost achitat, joi, in ceea ce priveste acuzatiile de crima si crima cu premeditare.

Magistratii din Pretoria sustin ca au nevoie de cel putin sase saptamani pentru a stabili sentinta in acest caz. Pistorius risca pana la 15 ani de inchisoare, dar ar putea fi condamnat si la inchisoare cu suspendare.

author avatar
Cristi Ionita
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger