AcasăNewsOficial, liber la droguri in Paris!

Oficial, liber la droguri in Paris!

Prima sala, oficiala, de “shoot”, mai pe romaneste de injectare de droguri, va fi deschisa, vineri, in incinta spitalul Lariboisiere, din Paris. Este destinata toxicomanilor, care isi vor putea injecta propriile droguri, fara a fi urmariti de politie!

Marisol Touraine, ministrul francez al Sanatatii, impreuna cu Anne Hidalgo, primarul Parisului, au vizitat locatia, denumita “spatiul Gaia” – “o sala de consum al drogurilor in conditii de risc scazute”, un proiect, destul de controversat, sustinut de guvern si municipalitate.

Medici si agenti de securitate (care vor beneficia si ei de imunitate legala), vor monitoriza si consulta, zilnic,  50 de dependenti de droguri, metoda considerata mai sigura decat riscurile consumului pe strada, unde politia ii poate acuza pe narcomani de  posesie si uz ilegal de stupefiante. Aceasta modalitate de consum controlat al drogurilor a fost adoptat de Olanda, Elvetia, Germania, Luxembourg, Danemarca, Spania, Canada, Australia si, in prezent Franta. Statistic, in Franta, 10 la suta dintre drogati erau infectati de virusul HIV, iar 40 la suta, bolnavi de hepatita C. Desi, sustine ministrul Touraine, proiectul “va avea un impact asupra sanatatii publice si va aduce mai multa liniste in cartier”, metoda nu este pe placul tuturor, inclusiv a fostului sef al statului, Nicolas Sarkozy, candidat al conservatorilor la viitoarele alegeri prezidentiale. Sarkozy sustine ca, daca va fi ales, va inchide aceste sali experimentale.

author avatar
Bogdan Borcea
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger