AcasăNewsOFICIAL/ Gazele se scumpesc de la 1 aprilie

OFICIAL/ Gazele se scumpesc de la 1 aprilie

Nicolae Havrilet, presedintele ANRE, a facut, joi, un anunt de care se temeau toti romanii: „gazele se scumpesc de la 1 aprilie”.

Cresterea va fi resimtita atat de consumatorii casnici, cat si de catre cei industriali, pretul la gazele naturale urmand a fi majorat cu 2% pentru cei din prima categorie si cu 5% pentru cei din a doua categorie.

Havrilet sustine, conform b365.ro, ca respectiva crestere era prevazuta in calendarul convenit cu forurile internationale.

In schimb, presedintele ANRE are si vesti bune pentru romani. Havrilet a precizat ca nu se are in vedere o crestere a pretului la energia electrica, de la 1 aprilie, iar dupa 1 iulie se mizeaza pe o evolutie a pietei care sa permita mentinerea sub control a preturilor.

Criticat ca liberalizarea preturilor este prea accelerata si ca marile industrii nu suporta o crestere a preturilor la gaze atat de mare, Havrilet a raspuns prompt anuntand ca „utilizatorii din industrii pot sa opteze fie pentru piata reglementata, fie pentru piata libera, unde preturile sunt date de cerere si oferta”.

author avatar
Cristi Ionita
481 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger