AcasăNewsOFICIAL! Consiliul European privind Grecia s-a anulat. Premierul Italiei: "Germanii vor sa-i...

OFICIAL! Consiliul European privind Grecia s-a anulat. Premierul Italiei: „Germanii vor sa-i umileasca pe eleni. Ajunge!”

Liderii celor mai puternice state ale Europei ar fi trebuit sa se intalneasca, duminica seara, pentru a discuta, din nou, situatia Greciei.

Grecia a intrat in incapacitate de plata, dupa ce a refuzat sa returneze o transa din imprumutul obtinut de la creditorii externi si exista tot mai multe informatii conform carora statul elen ar putea iesi din zona euro.

De altfel, din cauza opiniilor impartite s-a anulat Consiliul European programat a avea loc duminica seara. Anuntul a fost facut de insusi Donald Tusk, presedintele Consiliului European.

In schimb, Tusk a precizat ca va avea loc un summit al zonei euro care nu se va incheia pana nu se vor incheia negocierile cu Grecia.

Germania a anuntat, prin vocea ministrului de Finante, ca Grecia ar trebui exclusa provizoriu din zona euro, pentru o perioada de cinci ani.

Masura nu este privita cu ochi buni de catre Matteo Renzi, premierul Italiei, care a precizat ca „Germania nu vrea decat umilirea Greciei. Grecia nu trebuie sa fie umilita si nu trebuie sa paraseasca zona euro. Germaniei ii transmit doar atat: destul!”.

author avatar
Cristi Ionita
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger