AcasăNewsOFICIAL! Autoritatile au decis: copiii sunt buni de munca!

OFICIAL! Autoritatile au decis: copiii sunt buni de munca!

O Hotarare de Guvern de ultim moment arata ca pe piata muncii din Romania va avea loc o schimbare majora.

Concret, minorii vor putea desfasura activitati lucrative remunerate in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si modeling.

Activitatile vor fi remunerate in baza unor conventii incheiate intre organizator si parinti sau reprezentantul legal al copilului, in cazul in care acesta are sub 14 ani, sau intre organizator si copil, cu acordul prealabil al parintilor, in cazul in care minorul a implinit varsta de 14 ani.

Activitatile remunerate pot fi prestate de copii in calitate de actor, figurant, cantaret, muzician, dansator, acrobat la manifestari cu caracter cultural, educativ sau artistic, la teatru, opera, balet, circ, concursuri de dans, de muzica sau interpretare, alte concursuri sau activitati de scena, dar si la filmari pentru filme artistice, filmari, inregistrari sau emisiuni in direct pentru radio si televiziune, cu sau fara scopuri publicitare.

Hotararea de Guvern arata ca repetitiile de orice fel, precum si orice alta etapa menita sa asigure buna desfasurare a activitatilor, sunt considerate parte integranta a acestora. De asemenea, trebuie luate in calcul si urmatoarele aspecte: activitatile sa nu reprezinte munci periculoase pentru copii, sa se desfasoare intre anumite intervale orare, in functie de varsta copilului, iar minorul trebuie sa fie insotit in permanenta de un adult (parinte, reprezentant legal, o persoana desemnata de parinte sau de reprezentantul legal sau o persoana desemnata de organizator si agreata de comun acord cu parintii sau reprezentantul legal al acestuia).

author avatar
Cristi Ionita
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger