AcasăNewsOFICIAL! Aristotel Cancescu, suspendat din functia de presedinte al CJ Brasov

OFICIAL! Aristotel Cancescu, suspendat din functia de presedinte al CJ Brasov

Reprezentantii Prefecturii Brasov au decis suspendarea din functie a lui Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov.

Decizia a fost luata dupa ce, vineri seara, Aristotel Cancescu a fost arestat preventiv pentru comiterea mai multor fapte de coruptie.

Conform Digi 24, Aristotel Cancescu a atribuit preferential contracte pe bani publici, bugetul local fiind pagubit, astfel, cu circa 7,5 milioane de euro.

In schimbul manevrelor efectuate, presedintele suspendat al CJ Brasov a primit mita circa 400.000 de lei.

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie sustin ca Aristotel Cancescu incasa mita sub forma unor contracte de publicitate incheiate de afaceristii favorizati la licitatii cu televiziunea controlata de el.

Marti dimineata va avea loc sedinta de plen in care consilierii judeteni vor decide care dintre cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Brasov va prelua atributiile presedintelui suspendat. Cei doi vicepresedinti sunt Mihai Popa (PSD) si Mihai Pascu (PC).

Favorit pare sa fie Mihai Popa in conditiile in care Mihai Pascu are si el calitatea de suspect in dosarul in care personaj principal este Aristotel Cancescu. Mihai Pascu este acuzat de abuz in serviciu si instigare la tentativa de abuz in serviciu, fiind cercetat, deocamdata, in stare de libertate.

author avatar
Cristi Ionita
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger