AcasăNewsOficial: 17 probe, în lucru la Matei Balș/99 de oameni sunt în...

Oficial: 17 probe, în lucru la Matei Balș/99 de oameni sunt în carantină și 5667 monitorizați la domiciliu

După ce miercuri seara târziu s-a confirmat un prim caz de infectare cu noul coronavirus în România, autoritățile au anunțat cât se poate de clar „că nu se poate vorbi de o epidemie”.

Tânărul din Gorj care a contractat virusul a fost adus la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș. Din câte au transmis, joi, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, bărbatul e în „stare bună și nu prezintă simptome specifice”, fiind izolat de restul oamenilor aflați în acel spital și monitorizat de cadrele medicale. În tot acest timp, e în derulare o anchetă epidemiologică menită să identifice și testeze persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului COVID – 19 a intrat în contact.

La această oră, la Institutul Matei Balș sunt în lucru 17 probe biologice, fiind așteptate anunțarea rezultatelor.
Cele mai recente date oficiale ce au fost făcute publice indică faptul că, la acest moment, 99 de persoane se află în carantină în România, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu. Mai mult, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost primite 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cele mai multe, 59, din București, cu privire la Coronavirus. Între timp, a devenit operațională o linie TELVERDE, astfel incât oamenii care vor ă afle cum se manifestă virusul COVID – 19 , modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul 0800800358.

Amintim că gorjeanul confirmat cu coronavirus este unul dintre contacții direcți ai italianului de 71 de ani confirmat cu acest virus la revenirea în țara sa, după o vizită de câteva zile în România, răstimp în care a fost atât în județul Gorj, de unde este soția sa, cât și în Dolj. Italianul a fost internat la Rimini.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger