AcasăNewsOfertat in Statele Unite, Ionut Budisteanu a decis sa studieze in Romania

Ofertat in Statele Unite, Ionut Budisteanu a decis sa studieze in Romania

Intr-un interviu realizat in dimineata aceasta, Ionut Budisteanu, geniul care a impresionat o lume intreaga cu masina automata „Low Cost” pentru nevazatori, a declarat ca a decis sa ramana sa studieze in Romania.

Optiunea sa este Universitatea Bucuresti, Facultatea de Matematica-Informatica. Ionut a inclinat mereu sa studieze in Romania. Iata cum isi justifica decizia definitiva: „Lunea trecuta am discutat cu Ministrul Educatei despre olimpicii care pleaca sa studieze in strainatate. Am spus ca vreau sa raman in Romania, ca se poate invata si in Romania, si de aici a plecat ideea  celor 50 de burse acordate olimpicilor. Premierul Ponta mi-a spus ca este foarte mandru de realizarea mea. Mi s-a spus ca sunt pe o lista a olimpicilor. Nu stiu daca trebuie sa dau examen de admitere, dar asta nu e o problema. Bursa este de 15000 de euro pentru doi ani, am inteles.”

Dintre toate variantele posibile si ofertele primite sa studieze  in SUA, Ionut a considerat doar Universitatea Drexel din Philadelphia, deoarece ofera un sistem cooperativ de invatamant inedit. Studentii sunt obligati sa lucreze in cercetare sau la diverese companii, exact ceea ce doreste el sa faca pe viitor.

Dar s-a hotarat sa faca facultatea in Romania, unde va sta la caminul studentesc si isi va alege un coleg de camera „cuminte si  studios”.

Intrebat ce s-a schimbat in viata lui dupa intoarcerea din America, Ionut a raspuns imediat: „Crearea celor 50 de burse. Este un lucru foarte mare pentru Romania”. Al doilea lucru de care se mandreste este primirea la sediul INTEL din Bucuresti. L-am intrebat ce a scris la masa care se vedea in poza sa de pe Facebook. Mi-a trimis o poza pe care se poate citi: „Va multumesc foarte mult pentru increderea acordata. Cel mai greu lucru de dobandit este increderea. Sper sa duc numele stiintei si technologiei mai departe.”

Ionut mi-a marturist ca fetele nu-l suna, „daca n-am telefon”, si ca nu a avut timp sa iasa in oras. L-am intrebat spre finalul discutiei ce crede despre plagiatul Premierului Ponta. Raspunsul sau: „Si-au spus foarte multi experti parerea inaintea mea.”

Ionut Budisteanu va sustine ca orice elev bacalaureatul in zilele programate, pe 1, 3 si 5 iunie.

Dana Maria (Achim) Dezotell, SUA , New York

author avatar
eNational
811 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger