AcasăNewsOferta „Guvernului Meu 2”

Oferta „Guvernului Meu 2”

Atacurile lui Iohannis la adresa PSD au căpătat accente colerice

Marele câștigător după moțiunea de cenzură nu este Ludovic Orban. Nici PNL-ul cu Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu sau alte trompete din suita cotroceneanului leneș și cam paralel cu limba română. Guvernul pentru care își va da girul, a se citi gândit de alții și aprobat de el, va fi doar de ochii lumii, pentru că marele câștigător este chiar Klaus Iohannis. De ce să îl lase pe mâna liberalilor, când știe și el ce corcitură politică a ieșit din împreunarea împotriva naturii a PNL cu PDL? Cum să lase potul cel mare numit România în seama unora pe care doar tabletele și calculatoarele STS îi scot învingători?

Atacurile lui Iohannis la adresa <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> au căpătat accente colerice

Citiți articolul lui Cătălin Tache din ediția de azi a ziarului „Național”, intitulat „Avem Guvern BND!”,  și veți înțelege mai bine ce înseamnă „Guvernul Meu 2”. Nu are rost să descriu sau să insist spre ce ne îndreptăm, lucrurile sunt prea evidente. În condițiile astea, cu riscul că pare exagerat, n-aș spune că niște figuri triste ale PSD au trădat un partid, ci au trădat o țară.

Greaua moștenire

Ce poate oferi Guvernul Iohannis 2? Nimic, dincolo de vorbe. Nimic, dincolo de promisiuni pe care nu le va respecta. Ludovic Orban și gașca se înscriu perfect în tiparul spuselor unui gânditor român al secolului trecut, „niciun partid de opoziție nu va da ceva din ceea ce a promis”. Nu are cum, căci politica vorbelor e una, iar politica faptelor este alta. Deocamdată, liberalii vor să declanșeze un audit imens la toate ministerele, pentru a vedea cât de mare este dezastrul produs și lăsat în urmă de PSD.

Ludovic Orban nu știe cât de tare bate vântul de la Bruxelles

Surse care au obiceiul să nu mintă spun că asta este acoperirea, pentru că în realitate se urmărește identificarea și contabilizarea bugetarilor care pot fi dați afară. Nu spun nici că e bine, nici că e rău, numai că liberalii, ca din întâmplare, au uitat să spună și ce direcție vor căpăta banii economisiți prin asemenea manopere. Am rezerve că se va face ceva concret, palpabil. Cel mai simplu este să le trântească românilor povestea dintotdeauna, că banii s-au folosit pentru achitarea datoriilor făcute de guvernarea anterioară. Asta și multe alte snoave celebre, toate din categoria „greaua moștenire lăsată de cei de dinaintea noastră”. Despre împrumutul de 20 de miliarde de euro făcut de Băsescu și guvernul Boc și dispărut fără urmă, la care PSD a plătit și încă nu a terminat, PNL de rit nou nu vorbește și nici nu va deschide gura vreodată, că doar n-o să-și bată cuie în talpă de unul singur.

Predarea coloniei la cheie

Va începe de mâine PNL să contruiască autostrăzi? Nu, pentru că ăsta era numai un pretext pentru a înlătura PSD de la putere, asta e politica vorbelor de care ziceam mai sus. Va învesti în Educație sau în Sănătate? Nu, pentru că brusc va descoperi, tot ca din întâmplare, desigur, că nu mai sunt bani nici pentru două bănci de școală și nici pentru un pat de spital. Haideți să nu ne amăgim, eu cred că PNL nici măcar nu și-a propus să facă ceva din ceea ce n-ar fi făcut ceilalți.

Viorica Dăncilă mai are o șansă să salveze onoarea partidului să nu cedeze promisiunilor

Și asta pentru că scopul preluării guvernării nici nu a fost ăsta, ci doar să pună mâna pe frâie și să mențină România între două ape, până la alegerile locale și parlamentare, când speră să preia total puterea și apoi să predea colonia la cheie.

Din cauza inventarului

Zilele ce vor urma sunt hotărâtoare pentru România. Opoziția ar face bine să nu se îmbete cu apă rece că jocurile sunt deja făcute. Politica începută de Viorica Dăncilă, cu refuzul de a participa la consultările de la Cotroceni, este un semnal care ar trebui să dea de gândit liberalilor. Nu este exclus ca aceștia să se confrunte cu refuzul PSD de a le acorda un vot de încredere, în Parlament. Iar marea greșeală a Vioricăi Dăncilă ar fi să cedeze dacă opoziția se angajează să garanteze că nu se vor tăia pensii și salarii și că, dimpotrivă, acestea se vor mări conform traseului proiectat. Cum să garanteze? Cu ce? Cine mai are încredere în niște partide care, pe vremea lui Traian Băsescu, tăiau tot în carne vie, în timp ce președintele ne ura să trăim bine?

Gigel Știrbu posibil ministru la Cultură Poate doar duminica în loc de Muppet Show

Cine mai poate avea încredere în Klaus Iohannis, care minte ori de câte ori are prilejul să deschidă gura? Cine îi mai poate acorda credit lui Ludovic Orban, care nici măcar acum nu realizează că Opoziția a câștigat la moțiune nu pentru că ar fi fost puternică, ci pentru că Puterea nu a făcut corect inventarul celor dispuși să sară în altă barcă?

author avatar
Valentin Boeru
4.955 afisari

5 COMENTARII

  1. Incepe auditul pentru ca trebue dati afara bugetarii actuali de prin locurile cheie din guvern si parlament si inlocuiti cu ai lor ca doar promisiunile facute cand racolau oameni pentru vot la motiune trebue tinute Ce vreti sa inceapa scandalul si panarama si sa iasa la iveala marsaviile lor Babuina ce zicea :lasa ca vedem noi ce promisiuni a facut Dancila si o dam pe mana DNABAga la inaintare amenintari ca sa nu i ameninte psd ul pe ei

    • De control pshiatric urgent ai nevoie urgenta tu , lupu d , anonim pe ulitele Rabnitei ! Panimaesi ?

  2. O sa fie un guvern paiața pana la anticipate neputand face nimic fara majoritate parlamentara…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger