AcasăNewsOferta 2013 vine cu mai putine bilete de tratament balnear

Oferta 2013 vine cu mai putine bilete de tratament balnear

In 2013 vor fi disponibile putin peste 50.000 de locuri la tratament balnear, cu aproape 3.500 mai putine fata de anul trecut, se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial, precizeaza specialistii AvocatNet.

Documentul reglementeaza, de asemenea, modul de acordare, distribuire si de decontare a biletelor pentru anul in curs. Astfel, conform actului normativ respectiv, pentru anul 2013 vor fi disponibile maximum 50.352 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 16 serii de trimitere. Prin comparatie, statul a alocat in acest an mai putine bilete fata de 2012, cand au fost puse la dispozitie aproape 53.500.

Evident, vor fi si bilete care se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, insa in HG nr. 110/2013 nu se precizeaza numarul exact, ci faptul ca acesta se va stabili ulterior, prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete. Specialistii AvocatNet atrag atentia asupra faptului ca o persoana poate beneficia de un singur bilet de tratament, in perioada unui an calendaristic.

Cine beneficiaza de bilete

Persoanele care se vor bucura de oferta pentru tratament balnear sunt cele care au calitatea de:

– pensionar al sistemului public de pensii;

– asigurat al sistemului public de pensii;

– beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementeaza dreptul la bilete de tratament balnear.

Tratatment balnear si cazare cu 330 de lei pe saptamana

Prin programul ”O saptamana de refacere” va puteti trata afectiunile cronice cu bani putini.

Programul se desfasoara incepand din aceasta saptmana si pana pe 30 iunie 2013 in statiunile balneoclimaterice din Romania. La hotelurile de doua stele, tariful este de 330 de lei/persoana in camera dubla si include sase nopti de cazare cu mic dejun si tratatment.  La hotelurile de trei stele, tariful este de 360 de lei/persoana in camera dubla, pentru sase nopti de cazare cu mic dejun si tratatment. Exista si oferte pentru perioade mai lungi. Astfel, la hotelurile de doua stele, pentru un tarif de 710 lei/persoana in camera dubla, se ofera cazare pentru noua nopti, cu mic dejun si tratament incluse. Tot de noua zile de tratatment, plus cazare si mic dejun inclus beneficiaza si cei care aleg hotelurile de trei stele. In acest caz, tariful este de 830 de lei.

author avatar
Arpad Dobre
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger