AcasăNewsOfensiva din estul Ucrainei, suspendata pentru a permite accesul expertilor la locul...

Ofensiva din estul Ucrainei, suspendata pentru a permite accesul expertilor la locul prabusirii avionului malaysian

Armata ucraineana a anuntat ca ofensiva din estul tarii, impotriva separatistilor prorusi, va fi intrerupta pentru o zi, la cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon. Masura a fost luata pentru a permite accesul expertilor la locul prabusirii avionului malaysian.

„Astazi exista un armistitiu la cererea lui Ban Ki-moon si tinand cont de activitatea expertilor in zona prabusirii avionului. Statul Major al operatiunii antiteroriate a decis sa decreteze o zi a tacerii si incetarea ostilitatilor”, a anuntat Oleksii Dmitraskivski, purtatorul de cuvant al fortelor ucrainene.

Decizia a fost luata dupa ce, luni, expertii olandezi si australieni responsabili cu ancheta in cazul prabusirii avionului malaysian in Ucraina s-au vazut nevoiti sa se intoarca din drum in timp ce incercau sa mearga la locul tragediei aviatice, unde se afla fragmente din epava avionului Malaysia Airlines.

De asemenea, si marti si miercuri, expertii si politistii au trebuit sa renunte sa se deplaseze la locul catastrofei, din cauza luptelor din estul tarii.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborat la 17 iulie, in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de rebelii sustinuti de Moscova. In urma atacului toate cele 298 de persoane aflate la bordul aeronavei au decedat. Kievul si occidentalii i-au acuzat pe separatisti si pe protectorii lor de la Kremlin ca sunt responsabili de aceasta catastrofa.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger