AcasăNewsOcupati Wall Street, ca bancherii sunt in aer!

Ocupati Wall Street, ca bancherii sunt in aer!

Bancherii isi urmeaza strategiile din avioanele business, dotate cu sali de sedinta

SUA sunt cuprinse de revolte deocamdata pasnice impotriva elitelor financiare, dar, in timp ce protestatrii ocupa Wall Street, bancherii incheie afaceri in avioane.

Tinerii protestatari, reuniti prin retelele de socializare in „revolutia globala” organizata de grupul Anonymous, s-au instalat in districtele financiare din New York, Boston, Los Angeles, Chicago si Denver. Cei din New York stau conectati la Internet cu ajutorul unui generator portabil si si-au facut ziar. Primul numar din „The Occupied Wall Street Journal” a avut patru pagini si a fost publicat in 50.000 de exemplare, cu ajutorul unor donatii. Saptamana trecuta, doi jurnalisti independenti au deschis un cont pe reteaua Kickstarter si au strans rapid 12.000 de dolari pentru noua publicatie. Tinerii pot bloca toate districtele financiare, deoarece milionarii si-au mutat afacerile in aer, in avioane de lux, unde se poate lucra in liniste.

Tranzactii in avioane de milioane de dolari

Bancherii isi urmeaza strategiile din avioanele business, dotate cu sali de sedinta

In materie de avioane de afaceri, 747-8 Intercontinental este lider de confort si de pret: 300 de milioane de dolari, dar cu accesorii VIP poate ajunge si la 500 milioane de dolari. Beneficiarii sunt de regula la secret. Numai de Donald Trump s-a aflat, fiindca, fiind mai zgarcit, si-a luat un Boeing Business Jet 757  la mana a doua, cu „doar” 100 de milioane de dolari. De regula, bancherii, presedintii de companii multinationale sau „simplii” milionari se inscriu pe o lista de asteptare pentru avioanele comandate.

Cele private sunt micute, de „duzina”. La moda sunt cele dotate cu sali de sedinta, unde elita nu e deranjata de revoltele populare. Cele mai multe comenzi au Hawker 4000, de 21 milioane de dolari, Bombardier Lear Jet 60 XR – pentru afaceristii regionali – de 13,7 milioane de dolari,  Cessna Citation X (20 de milioane de dolari), considerat un „Ferrari” al avioanelor, preferat de afaceristii grabiti, iar „mogulii globalisti”, aia vanati de Anonymous, se deplaseaza cu intreaga echipa dupa ei, in Gulfstream G550, de 48 de milioane de dolari.

author avatar
Adina Mutar
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger