AcasăNewsOccidentul ne bagă în gura Rusiei! Ce țări insistă ca România să...

Occidentul ne bagă în gura Rusiei! Ce țări insistă ca România să antreneze piloți ucraineni de F16

avionOccidentul ne bagă în gura Rusiei! Ce țări insistă ca România să antreneze piloți ucraineni de F16

Țările occidentale au în vedere țara noastră ca posibilă bază pentru antrenarea piloţilor ucraineni, potrivit unor surse citate de Politico.

Statele NATO se apropie de demararea unui program de furnizare de avioane F-16 Ucrainei, până atunci piloți ucraineni urmând să fie antrenați pentru a pilota acest tip de aparate.

România, posibil loc de antrenament pe F-16 pentru piloţi ucraineni

„România este unul dintre locurile pe care coaliţia le analizează pentru a găzdui antrenamente”, a declarat un oficial occidental, care, împreună cu un actual şi un fost oficial al Departamentului Apărării din SUA, a solicitat să fie citat sub protecţia anonimatului.

Grupul lucrează pentru a negocia un contract pentru a desfăşura antrenamentul cu avioane la o bază din România, au declarat actualul şi fostul oficial al Pentagonului. Este probabil ca Lockheed Martin, care construieşte F-16, să conducă antrenamentul, au adăugat aceştia.

Forţele aeriene ale României operează o flotă de 17 avioane F-16 la mâna a doua, achiziţionate din Portugalia, şi urmează să cumpere încă 32 de avioane de la Norvegia. Bucureştiul a aprobat recent un plan de achiziţie a modelului avansat F-35.

Coaliție de pregătire formată din 7 state

Piloţii ucraineni urmează în primă fază un curs de pregătire de bază şi un curs de limbă, supervizat de Marea Britanie, înainte de a începe instrucţia pe avioane, a anunţat guvernul britanic săptămâna trecută. Detaliile despre programul de pregătire apar după ce preşedintele Joe Biden şi-a dat acordul pentru acest efort, luna trecută.

Ţările de Jos şi Danemarca conduc efortul multinaţional de instruire, dar partenerii nu au rezolvat încă problema referitoare la ţările care vor furniza aeronavele necesare pentru instruire. Oficialii europeni nu au dorit să confirme sau să infirme faptul că propunerea de a instrui piloţii ucraineni în România este în discuţie.

Alături de Danemarca şi Olanda, coaliţia de pregătire include Marea Britanie, SUA, Portugalia, Norvegia şi Belgia. Un purtător de cuvânt al Ministerului olandez al Apărării a spus doar că partenerii lucrează la înfiinţarea unui centru de antrenament F-16 în Europa de Est.

author avatar
Andreea Vlad
1.455 afisari

24 COMENTARII

  1. Rablele de F-16 pe care le avem noi sunt cele mai vechi și cele mai praradite. Ce poți învăța pe ele? Nu zboară nici măcar de Ziua Națională. Au zburat tot Mig-urile pe care acum o lună le-au casat. Suntem tari de tot și avem avioana și instructori la fel de tari și conducători isi mai tari …de cap,

  2. Tarile est europene sant impinse spre razboi cu rusii. Soros spunea ca tarile vestice nu vor tolera pierderile umane intr-un conflict, si ramane sa fie facut cu tarile est europene.

    • Nu n-ai sa vezi așa ceva, noi vecini și cei din depărtare vor fi făcuți praf și țăndări cu rachetele hipersonice.
      Se știu cei vizați.

    • Bravo Alexiuc baiatule, vezi dac iei pilulele iti revii?
      Multa sanatate.
      Vad ca ti-ai dat haina la curatat.
      Felicitari.

    • Má báieti nu stiu dacá v-ati dat seama ce bine ne intelegem,omeneste cum e normal dacá nu apar elemente nedorite,precum motanu gheu,Xi,bolovanu’ de turn etc!
      E…o muzicá!

  3. Țara de slugi si oi ce aplauda. Cand vor începe artificiile fiecare va fi pe barba lui. Si încă odata vom fi vânduți de americani, asa cum am mai fost si la Ialta

  4. Eu pai peste tot la noi vedem dezertori!!! Bărbați in putere ucrainieni care ae bețivele peste tot pe banii noștri
    Au tren gratuit ca ni s au mărit noua prețurile, au cazare 4 stele pe gratis is bani
    Dezertori!
    Eu nu zic sa ii dam la front
    Nuuuu dar sa nu le plătim totul aici la dezertori. Dacă vor sa stea sa muncească
    Nu gratuitate
    Data viitoare camd voi mai vedea un bărbat Ucrainian intr un tren o sa fac atâta scandal dacă nu are bilet de o sa ajung la CNN
    Ma auziți???
    O sa fac in scandal de nu o sa ca cina sa credeti
    Am mai făcut și voi ăștia de urmăriți situl asta știți de ce sunt in stare dar nu ați văzut nimic încă
    O sa fac niște scandaluri de. … mai de nu o sa va vina sa credeti
    Și dacă ma atinge cineva o sa piară el și toată familia lui și spun asta numai pt ca trebuie sa va spun sa fie liberul vostru arbitru sa nu am eu karma proasta de aia
    Sa știți sa alegeți in conștiința de cauza de aia
    Naiba trebuie sa o apun sa nu încalc legile astea universale

  5. Oala,dá in foc,má báiete!
    Istoria se repetá,si o sa fim din nou carne de tun!
    Satanele cautá sa radá de pe fata pamantului Ortodoxia Sfantá!
    Tot globul pamantesc e plagat de islam!
    Vai de noi, timpuri tulburi ne asteaptá románi!

  6. Occidentul, zici? Nu Occidentul, fetițo! Sclavii și trădătorii din guvern, ne baga în bătaia pustii. Da, ăia, la care voi ziariștii le-o sugeți bine, pentru ca va da câțiva lei, ca să puteți supraviețui. Ca voi ziariștii, nu sunteți în stare să publicați știri reale. Zdrențelor

  7. CEI CE AU OFERIT AVIOANE F16 LUI ZELENSKI,UCRAINIENILOR INCONSTIENTI AFLATI LA TALPA SUA,SA ANTRENEZE PE TERITORIUL LOR SCARNAVIILE …!! LUATI MANA DE PE TERITORIU ROMANIEI CA SI TEATRU DE RAZBOI,AJUNGE,…!!!! YANKEII SA-SI REEVALUEZE PREZENTA AICI IN ESTUL EUROPEI …..!!!!! ,,NE-AU APARAT,, INCAT NE BAGA IN RAZBOI,IOHANNIS A INNEBUNIT ,SE VEDE SEF NATO EL FIIND DOAR UN NIMENI PE TERRA….!!!!!!!!!!!!!! GUVERN DE BESTII ,DE TRADATORI ,DE FECALE ALE HAZNALEI UMANE DE RO=POLITICIENII ,LA COMENZI EXTERNE SI LA POHTA SASULUI -MATAHALA, CE SE PERCEPE DIN ,,NOBIL NEAM ,, …..FLEGME ,ATAT . ,,Ciucă, ultimul act. OMV obține încă 15 ani concesiune pe zăcămintele țării,,…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger