AcasăNewsOccidentul iar ne invata cum se tine furculita

Occidentul iar ne invata cum se tine furculita

Ambasadorul american Hans Klemm, protectorul epurarii politice poreclite anticoruptie

Ambasada SUA la Bucuresti a transmis apelul a 11 state europene cu privire la potentialul impact negativ al amendamentelor la legislatia penala. Este aceeasi strategie plictisitoare de a face presiuni asupra Romaniei, in speranta ca vom intelege ca ei gandesc mai bine decat noi si, ca atare, sa facem cum spun ei. Si daca nu vrem, ce-o sa se intample? M-am cam saturat de lectiile astea de dresaj prin magarii diplomatice, practicate fara nerusinare de ani de zile, de parca am fi un neam de salbatici care nu stiu sa foloseasca furculita.

Ambasadorul american Hans Klemm protectorul epurarii politice poreclite anticoruptie

Toate aceste atacuri in cascada nu sunt intamplatoare. Sunt strict legate de momentul declansarii procedurilor de modificare a legilor justitiei. Si, bineinteles, de valurile starnite pe toate caile de Kovesi & Co.

Perfect pentru Romania

Ani la rand, lupta anticoruptie a fost drapelul sub care au defilat de-a valma procurori, sereisti, judecatori si sustinatorii acestui sistem. Inculpatii primeau ani de inchisoare cu nemiluita, de regula pe nedrept, iar Codruta Kovesi primea medalii, diplome si zeificari. Nu puteai sa contesti abuzurile. Din cetatean onest si cu simt civic te trezeai ca ajungeai sustinatorul coruptilor si dusmanul societatii. Iar daca nu te potoleai, se gasea cineva care ori sa toarne un denunt cretin, ori aparea un judecator caruia i se nazarea ca cel mai bine ar fi sa te reeduce prin recluziune. In mod absolut surprinzator, ambasadele laudau sistemul asta securistic de-a dreptul, dar in tarile lor nu-l foloseau. Altii, dimprejurul nostru, nici nu au vrut sa auda de el, considerandu-l o idiotenie. Pentru noi, insa, era bun. Era perfect.

Cizma europeana

Nu este prima data cand ambasadele unor tari despre care, sincer, nu am motive sa gandesc frumos, se baga in seama neintrebate, in numele unei griji care, la fel de sincer, ma scarbeste. De fiecare data, orice intentie de a repune pe fagas justitia din Romania se lovea de ifosele lor de fecioare educate in suitele de la Malmaison. Nicio initiativa de-a romanilor nu era buna. Ba se ataca puterea procurorilor, ba a judecatorilor, ba justitia isi pierdea independenta, ba anticoruptia era lasata fara obiectul muncii. S-a dovedit, insa, ca au fost – si inca mai sunt – minciuni inventate cu scopul de a nu se schimba nimic. Cu scopul de a trai, in continuare, cu cizma europeana pe grumaz. Iar asta, pentru ca bancile si marile firmele straine aveau, atunci ca si acum, interesul de a nu fi deranjate din potlogariile lor financiare. Orice schimbare in sistem ar fi putut duce la curiozitati periculoase: cum se spala profitul lor externalizat, cu cati bani este inselata Romania an de an?

Oamenii muncii de la ambasade

Apelul ambasadelor, cu cea americana in frunte, starneste furie si ridicol. Se vorbeste despre semnatari ca fiind reprezentanti ai misiunior diplomatice. Bineinteles ca nu au nume si nici functii pomenite. Ca pe vremea lui Ceausescu, un grup de oameni ai muncii. Asa si acum, un grup de oameni ai muncii de la ambasade, instalatori, paznici, secretare, soferi si bucatarese. Formularea este o de o prostie rar intalnita in lumea diplomatica. „In numele ambasadei”! Adica cine? Mocheta de la intrare? Masina secretarului II? Pomul din fundul curtii? Budoarul sotiei ambasadorului si cafeaua de la protocol?

Unul si unul, alesi pe spranceana

Culmea este ca niciuna dintre tarile amestecate in caruselul asta de balci nu este usa de biserica in materie de coruptie. SUA are la activ cateva banci si compania Apple, Germania defileza cu scandalul „Dieselgate” si mita data de Siemens, Franta cu doua companii, Olanda cu alte doua, Suedia, Elvetia, Italia, una mai curata decat alta, ce mai! Asta, ca sa nu mai discutam de afacerea Microsoft sau EADS, unde avem mita fara mituitori. E greu de inteles de ce tocmai astia care plescaie la masa ne invata pe noi cum sa mancam cu furculita. Cat tupeu aveti, ipocritilor!

author avatar
Valentin Boeru
3.693 afisari

4 COMENTARII

  1. Am o singura observatie,nu este vorba de cizma =ieuropeana=,ne aflam intr-o situatie si mai grava,este vorba de un bocanc cu tinte ascutite cam cat alea pe care stau fachirii cu deosebirea ca acestea arata ca niste ace lungi si foarte ascutite.Ce bine se inteleg stapanii Coloniei atunci cand este vorba de mentinerea acesteia intr-o stare de exploatare crunta si nemiloasa.Speram ca marele Stapan sa nu mai fie de acord cu stapanashii uie,sperante desarte,pai daca va fi justitie oarba si stat democratic iesim din situatia de Colonie sub talpa bocancului occidental.

  2. Rog amasadele sa studieze legile lui Pruna,si sa ne mai lase in pace cu recomandarile lor,atunci cate au reactionat???
    Rog raspuns!
    Au reticienta la PSD,dar le atragem atentia ca e ales de popor,cu atentionarile lor jignesc intregul electorat al PSD-ului,si nu sant putini,asa ca ar fi cazul sa ne lasati in pace toate cele 12 ambasade,care eu sant sceptic ca sant 12(cred ca gradinarul de la ambasada SUA a transmis in numele celor 12 ambasade ingrijorarea)Oare cat de ingrijorati sant de crimele lor din scoli,supermarcheturi,redactii etc…Va dorim numai bine!

  3. Ambasadorii sunt cei mai mari traficanți de influență. Profită de poziția lor și merg prin ministere unde fac trafic de influență pt firmele lor. Și în timp ce firmele românești falimentează sau sunt distruse de DNA ,firmele lor prosperă. Niște ticăloși

  4. Pleaca Cernea cel ateu poponar si derbedeu si-a lutat doar un dus, Romania nu i-a dat deajuns, pleaca Cernea cel ateu a ajuns un derbedeu l-a lasat chiar si sotia cand a vazut ca-i place ghaozaria, pleaca nu in Costa Rica ci la Polu Nord fratica unde apa enghetata si pasarica zace moarta, pleaca Cernea ne imbatam ca scapam de-un mare bou!Doamne ajuta fa ca cei ca Cernea sa nu ne mai murdareasca ia!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger