AcasăNewsObligatoriu în toată România, pentru cei care stau la bloc. Amenda ajunge...

Obligatoriu în toată România, pentru cei care stau la bloc. Amenda ajunge până la 6.000 de lei

apartamenteImpozite mai mari și amenzi pentru proprietarii de locuințe. Care sunt românii vizați

Toți românii care stau la bloc trebuie să se supună unor reguli de bun simț. Or, se pot trezi cu amenzi usturătoare, care ajung până la 6.000 lei.

În cazul în care locuiești într-un apartament în România, trebuie să respecți legislația în vigoare, iar aceasta include și referințe la un așa numit program de ore de liniște. Orele de liniște sunt între 22:00 și 8:00, respectiv 13:00 – 14:00, în mod oficial.

Care sunt orele de liniște la bloc şi ce se întâmplă dacă nu le respecţi

În practică, acestea pot suferi modificări în urma unei decizii a adunării generale a asociației de proprietari, existând cazuri unde se mizează pe ideea că programul de liniște de la amiază să fie între 13:00 și 16:00, de exemplu.

Este obligatoriu ca acest program de liniște să fie afișat la intrarea în bloc, pentru ca toți locatarii să îl poată vedea.

Cei care nu respectă orele de liniște în bloc riscă să fie sancționați cu până la 1500 de lei. Amenda poate crește și peste această valoare, dacă persoana sancționată nu este la prima abatere. În situații extreme, poți ajunge în situația de a executa ore de muncă în folosul comunității.

Pedepsele sunt aplicate de Poliție, deci dacă te afli în situația în care un vecin nu respectă prevederile menționate mai sus, este suficient să sunați la 112. În condiții ideale, agenții ar trebui să intervină cu aparate speciale pentru măsurarea nivelului de zgomot și să aplice sancțiunile potrivite.

author avatar
Andreea Vlad
4.861 afisari

7 COMENTARII

  1. E buna ! amenzi , taxe , impozite , cotizatii , etc etc au romanii bani cackalau

  2. Da,la expirarea mandatului va trebui sa sanctionam si noi pe cei alesi care nu si-au onorat promisiunile.La urma urmei noi i-am legitimat sa administreze problemele cetatii.Si le-am dat mana libera pana la nivelul la care nu produc daune societatii.

  3. noi am avut la bloc o astfel de situatie, cu program afisat, liniste 14-17.
    un vecin nu a respectat, un altul a chemat politia.
    Pe scurt: linistea este doar intre 13-14 si 22-08.
    Nici o hotarare a vreunei asociatii de proprietari nu bate o lege!

  4. ii doare in sfanta pla pe ei de ore in bloc la soră-mea toti da gauri de nu se poate odihni. Apoi te intrebi ca de ce cade blocu Mitica la cutremur? Pai daca e şvaitzer 🧀…

  5. Mi se pare foarte corect,deoarece unii o fac pe jmecherii și nu au nici o treabă nici cu legea nici cu programul.Isi trăiesc viata după regulile și legile lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger